Joost II Sickenga

Joost II Sickenga (1963) is schrijver van letters, leestekens en spaties. Van hem werden onder andere de toneelstukken Bob, Bob, Bob en Bob in een regie van Gerardjan Rijnders en Nexlach, een anti-humor komedie (door Würz) gespeeld. Om zijn toneelwerk onder de aandacht te brengen organiseerde hij in 2003 zijn eigen Retrospectief Offensief. Gedurende dit festival werden op drie avonden de zes beste stukken gelezen door een sterrencast.

Naast toneelstukken schrijft Joost liederen en verhalen en maakt hij tekstanimaties. Elektronische graffiti waarin, ter ere van de abstracte kwaliteit van woorden, alleen letters worden gebruikt. De tekst krijgt een intonatie door gebruik te maken van de soms nog onbekende mogelijkheden van typografie. Afgelopen winter was de animatiereeks Komen en gaan te zien op twintig grote schermen in diverse steden. Het Showreel Joost II Sickenga viel in 2014 op een aantal internationale filmfestivals in de prijzen. En in 2011 voltooide hij een serie van dertien tekstanimaties voor het project De uren (een Wintertuin productie).

Joost studeerde in 1990 af aan de afdeling Audio-visueel van de Gerrit Rietveld Academie. In zijn werk gaat het om beeldende taal, taal als beeld, bewegende woorden en woorden die niet onbewogen laten.

Meer informatie is te vinden op www.hahahetleven.nl

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?