(televisiefilm)

Kunsthart

30 december 2017 t/m 30 december 2017

De voorstelling Kunsthart (het middelste deel "Horen") is bewerkt voor televisie. 

Als het Concertgebouworkest het verzoek krijgt om na de inauguratie van koning Willem Alexander op te treden met Armin van Buuren, ontvangt chef-dirigent Mariss Jansons in zijn hotelsuite de voorzitter van het Inhuldigingscomité Hans Wijers en Erika van Buuren, de vrouw van de beroemde dj. Er volgt een opzienbarend en hilarisch gesprek over het te verwachten optreden tijdens de troonswisseling. Wat voor de Nederlandse delegatie de aanloop is naar een gezellig partijtje, blijkt voor de gelauwerde Letse dirigent een kwestie van leven en dood.

Scenarioschrijver Nathan Vecht heeft de mogelijke conversatie tussen Hans Wijers, Armin en Erika van Buren en de heer en mevrouw Jansons uit de theatervoorstelling speciaal bewerkt voor televisie tot een aanstekelijk script, waarin de kijker zich een voorstelling kan maken van hoe de ondenkbare muzikale invulling van dit Kroningsconcert door de ijzeren logica van een bestuurder werkelijkheid werd.
 
Kunsthart werd eerder opgevoerd door Mugmetdegoudentand onder regie van Lineke Rijxman en werd geselecteerd voor Theaterfestival 2015 als één van de beste voorstellingen van het seizoen. De voorstelling won toen de publieksprijs van Theater aan het Spui. Guy Clemens werd met zijn rol in Kunsthart genomineerd voor de Louis d’Or.

Bekijk de film hier terug en lees hier meer.

Verfilming Kunsthart

Kunsthart is verfilmd voor televisie

regie Mijke de Jong tekst Nathan Vecht spel Guy Clemens, Sieger Sloot, Hannah van Lunteren, productie Kleine Storm in coproductie met VPRO naar een voorstelling van Mugmetdegoudentand

speellijst voor Kunsthart

datum: aanvang: locatie:

december 2017:
za 30 dec 22:35 uur NPO2, NPO2
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?