een relatiekomedie

Fiftyfifty

première: 3 november 2013, Theater Bellevue in Amsterdam

Wat gebeurt er als je de democratie ook invoert in je seksleven? Dan begin je een open huwelijk op basis van gelijkwaardigheid. Jens en Milou hebben zo’n huwelijk, gunnen elkaar het beste en delen alle verantwoordelijkheden fiftyfifty. Aaf Brandt Corstius schrijft haar eerste toneelstuk over dit uitdagende thema op verzoek van mugmetdegoudentand. Aaf schetst in haar columns vaak op weergaloze en humoristische wijze het alledaagse leven van de moderne mens. Het echtpaar wordt vertolkt door Marcel Musters en Lies Visschedijk.

Fiftyfifty ging op 3 november 2013 in première als lunchvoorstelling in Theater Bellevue in Amsterdam.

Uit de recensies:


Telegraaf ***: "Zo laat ze haar naturelle dialogen soms nog iets te veel op hun beloop en dan verliest het scherpte. Gelukkig beschikt ze met Marcel Musters en Lies Visschedijk over twee fijne acteurs die het maximale rendament uit de tekst weten te halen"


Cultuurbewust.nl ***: "Fiftyfifty door mugmetdegoudentand toont op humoristische wijze de keerzijde van een open relatie."


NRC ****: "Marcel Musters en Lies Visschedijk spelen het stel, met een superieur naturel dat tot in alle details een waarachtig beeld oproept van zo'n hedendaagse relatie. Net als de tekst, waarin de schrijfster een groot talent toont voor het schrijven van dialogen in de tragikomische peter van Straaten-traditie."


De Volkskrant ****: "Geestig maar tamelijk conventioneel relatietheater dus, maar niet voor de twee spelers: Marcel Musters en
Lies Visschedijk. Samen weten ze het nog puur komische eerste deel tot grote hoogten te spelen met een sterke timing en treffende intonaties. Ook als de huwelijkscrisis is losgebarsten, behouden ze een aangenaam lichte toon."


Het Parool ***: "Het mooie aan deze acteurs is dat hun spel nergens zwart-wit wordt; ze blijven hun personages kleuren met nieuwe nuances. [...] Musters en Visschedijk zijn de poging waard."


Theaterkrant ***: "FiftyFifty is een relatiekomedie die vlot gespeeld wordt door Marcel Musters als de redelijke echtgenoot die het graag een beetje relaxed lijkt te willen houden en Lies Visschedijk. Zij vertolkt met verve Milou die alle zeilen moet bijzetten om haar veeleisende leventje met minnaars, goede baan en goedwillende man in de hand te houden."

Marcel en Aaf te gast bij Opium

Spel en regie Marcel Musters en Lies Visschedijk Tekst Aaf Brandt Corstius Stem Camilla Marnie Blok Vormgeving X+L Scènefotografie X+L Fotografie en art directie affiche Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin met M/M (Paris) Grafische vormgeving Floor Koomen Kostuums Maartje Wevers Visagie Liselotte Bredero Met dank aan Joan Nederlof
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?