Eva Marie de Waal

Eva Marie de Waal (1979) is actrice en schrijfster. Zij studeerde aan de Rotterdamse dansacademie, behaalde een Bachelor Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en studeerde in 2009 af aan de Amsterdamse Toneel en Kleinkunst Academie. 

Ze speelde onder andere bij Theatergroep Oostpool, het Nationale Toneel, de Toneelmakerij en Zeelandia. Ook maakte ze de Paradevoorstellingen Michael versus Madonna (2010), Sexupsadmess(2011) en Happynasty (2014). Sociaal Kapitaal is de tweede mugmetdevuurvliegen productie van mugmetdegoudentand waar zij deel van uitmaakt. Eerder maakte zij daar Superkapitalisten (2012). Als theatermaker is zij ook verbonden aan Theaterzaken Via Rudolphi. Waar zij als een van de makers van het collectief waar ‘Waal en Wind’ Holy-F (2016) maakte en momenteel schrijft aan Mama Marlene (2020). 

Sinds 1995 is zij ook in verschillende televisieseries te zien geweest waaronder: Bellicher: de macht van meneer Miller, het tweede seizoen van In Therapie, en speelde zij een hoofdrol in de televisieserie de Spa en de televisiefilm Laptop. 

Superkapitalisten was haar eerste voorstelling bij mugmetdegoudentand. Ze deed ook mee aan mugmetdevuurvliegen 2013.

 

 

 

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?