Christiaan Klasema

Hans Christiaan Klasema (1958) studeerde aan de Sint Joost Academie in Breda en aan de Gerrit Rietveld Academie in  Amsterdam. Hij specialiseerde zich na zijn opleiding in kunst en theater. Klasema exposeerde bij galerie Lumen Travo en galerie De Praktijk en werkte van 1985-1995 met Mugmetdegoudentand.

Vanaf de jaren negentig stopte hij geleidelijk met het maken van objecten en toneelbeelden. Hij ontwikkelde een houding in leven en kunst die hem deed intreden in een benedictijner klooster (1995-2000). Daarna zette hij zich in voor woonwerkplannen zoals de utopie van ‘De Straat’ met Mugmetdegoudentand voor de Amsterdamse wijk IJburg (2000-2003).

Samen met tuinontwerper Klaas T. Noordhuis werkte hij voor Studio voor Tuin en Stadse zaken [STS] in het huis en de tuin van landhuis Oosterhouw in Leens (2003-nu). In 2013 startte hij een ‘one-on-one’ opleiding gebaseerd op zijn ervaringen in het kunstonderwijs en de begeleiding in het klooster en keerde terug naar Amsterdam en de Mug. Vanaf 2017 is hij opgenomen in het artistieke team van de groep.

Foto Marije Rispens

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?