Meral Polat

Meral Polat is actrice, theatermaakster en zangeres. Ze studeerde in 2004 af aan de Toneelschool van Amsterdam.

Sinds 2003 speelt Meral in De Gesluierde Monologen van Adelheid Roosen, waarmee ze in 2007 ook door Amerika tourde. Verder speelde ze o.a. bij het Ro Theater in Snorro en Moord in de Kerststal, bij de Toneelmakerij in Ontspoord, bij het Noord Nederlands Toneel in Don Juan en bij Orkater in Kamp Holland. In het Amsterdamse Bostheater speelde ze in Les Enfants du Paradis. Bij De Veenfabriek speelde ze in Hoogwater Voorheen Laagwater onder regie van Paul Koek en Wim T. Schippers. Bij Het Nationale Toneel was Meral onder andere te zien in Hollandse Spoor en Retour Hollandse Spoor. In 2008 won Meral voor haar rol in Hollandse Spoor de Guido de Moorprijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de meest getalenteerde acteur of actrice van het gezelschap.

Op televisie was Meral te zien in series als Noord Zuid, Lijn 32, Keyzer & de Boer Advocaten, Hart tegen Hard, Sprint!, Spoorloos Verdwenen, Doris, Het Klokhuis en Project Orpheus. In 2016 speelt ze een rol in de populaire kinderserie Mees Kees.

Op het witte doek speelde ze rollen in Onder het Hart van Nicole van Kilsdonk, Vreemd Bloed van Johan Timmers, Brammetje Baas van Anna van der Heide en Alibi van Johan Nijenhuis. Begin 2015 speelde Meral het hoofdpersonage in de Telefilm Undercover van Boris Paval Conen. Datzelfde jaar speelde ze in Meet Me In Venice, onder regie van Eddy Terstall, Trots En Verlangen, geregisseerd door Will Koopman en een grote rol in de familiefilm De Boskampi’s van Arne Toonen.

Behalve actrice is Meral ook zangeres. Ze tourde met haar eigen band Meral’s Harem door het land met de voorstelling Ochtendzee in 2015/2016.

Foto Cigdem Yuksel

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?