Sanne Nouws

Sanne studeerde in 2013 cum laude af aan de Regieopleiding van de Amsterdamse Theaterschool, daarvoor studeerde ze af als theaterdocent aan de Academie voor Theater in Tilburg (2008)

Samen met schrijvers Iona Daniel en Rineke Roosenboom en de band Shaking Godspeed, maakte Sanne Rumspringa, een muziektheatervoorstelling van Orkater, die het verzonnen waargebeurde verhaal vertelt over opgroeien in een sekte. Rumspringa tourt tot 3 juni 2017 door Nederland.

In het voorjaar van 2016 regisseerde Sanne Een feest voor Boris van Thomas Bernhard, 
een productie van Festival Cement. Met Festival Cement samen stippelt Sanne nu plannen voor de komende jaren uit. Ook zal ze de komende jaren als regisseur en schrijver werkzaam zijn bij Mugmetdegoudentand binnen mugmetdevuurvliegen.

Sanne maakte in 2013 haar regiedebuut in het jeugdtheater met Goed Kwaad bij theater Artemis. Ze won de Jeugdtheaterpitch 2014 van Stip theaterproducties en regisseerde in 2015 bij de Toneelmakerij de voorstelling Onderstebodem. In samenwerking met Stip maakte ze Hendrik de Vierde (ongeschikt voor kinderen), een voorstelling die begin 2017 in première ging.

Foto Peerke Malschaert. 

 

 

 

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?