Rosa van Leeuwen

Rosa Maria van Leeuwen (1988) studeerde tijdens haar studie aan de Toneelschool Arnhem (afgestudeerd 2013) als minor aan de Mime-opleiding in Amsterdam en aan de Rits school of Arts in Brussel. Ze speelde bij Dood Paard in onder anderen OMG!XMASSHOW!WTF?! en in Crashtest Ibsen II – Volksvijand, in een regie van Sarah Moeremans bij het NNT.

Samen met regisseuse Sarah Moeremans, componiste Eefje de Visser, vormgever Julian Maiwald en acht acteurs vormde ze het collectief Moeremans&sons, waarmee ze onder andere drie delen Crashtest Ibsen op Oerol speelde. Eerder werkte ze o.a. bij het RO Theater onder regie van Jetse Batelaan en Alize Zandwijk. Ook maakte ze haar eigen voorstellingen On Ice (2012) en Everything We Ever Wanted (2013), dat hoge ogen gooide op het ITS Festival 2013. Ook was Rosa in 2014 jonge maker bij Station Noord in Groningen en maakte zij daar de voorstelling DIY_BALLET. In 2019 won Rosa de Colombina (VSCD toneelprijs voor de de meest indrukwekkendste vrouwelijke bijdragende rol) voor haar rol in Wie is er bang voor Virginia Woolf? van Dood Paard. 

Eerder dit seizoen speelde in de voorstelling Lampje van MAAS en was ook te zien in de komische dramaserie ‘Koppensnellers’ van de Mug, uitgezonden op NPO3 door AVROTROS. 

 

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?