Titus Muizelaar

Titus Muizelaar studeerde in 1971 af aan de Toneelacademie in Maastricht. Zijn liefde voor de beeldende kunst leidde tot een jarenlange samenwerking met videokunstenaar Raul Marroquin. Dit resulteerde in performances in o.a. Amsterdam, New York, Toronto en Warschau.

Hierna ging hij weer spelen bij het Projeckttheater en het Onafhankelijk Toneel. Samen met Mathias de Koning en Marc Warning richtten zij in 1981 Maatschappij Discordia op.

Na een aantal jaren bij Discordia en uitstapjes naar Art&Pro (Oidipous), Het Publiekstheater (Hamlet), De Salon (MacBeth) en Toneelschuurprodukties (Silicone, Pick Up en Tulpenvulpen), was hij vast verbonden aan Toneelgroep Amsterdam als regisseur en speler. In eerste instantie als lid van de artistieke staf, vanaf 1994 ook als artistiek directeur samen met Gerardjan Rijnders. Met de komst van Ivo van Hove bij Toneelgroep Amsterdam wordt Titus chef de tableau en speler.

Vanaf 2007 is Titus werkzaam als freelancer bij o.a. Olbe, Hummelinck Stuurman, The Glasshouse, Het Zuidelijk Toneel en Artemis.Hij is tevens artistiek adviseur bij Zina en Female Economy.

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?