Sanne Nouws

Sanne studeerde in 2013 af aan de Regieopleiding van de Amsterdamse Theaterschool, daarvoor studeerde ze af als theaterdocent aan de Academie voor Theater in Tilburg (2008).

Sinds Sanne begin 2018 startte met een FPK Nieuwe Makersregeling bij Cement Festival, maakt ze eigen producties onder de naam House of Nouws. House of Nouws is een artistieke makerskern van generatiegenoten met Sanne Nouws als artistiek leider en regisseur. De groep bestaat verder uit: Nina Fokker (actrice), Liesje Knobel (scenograaf), Thomas Lamers (dramaturg), Sanne Lips (scenograaf), Wilfred Loopstra (lichtontwerper) en Suzanne Kortbeek (zakelijk leider). Met hen bouwt Sanne aan een wild oeuvre van bonte voorstellingen met existentiële thema’s, zwarte humor en smeuïg spel, afwisselend voor kinderen en voor volwassenen.

Nu
Op dit moment werkt Sanne aan FOMO of is dit het al een productie van Festival Cement. In de zomer van 2019 speelt Alles moet weg, een muzikaal relatiedrama tussen mens en ding dat Sanne bij mugmetdegoudentand maakt en dat op Oerol en Over het IJ te zien zal zijn.

Verder
Als regisseur werkte Sanne bij de gezelschappen Orkater en Vis à Vis en als regieassistent oa bij de Münchner Kammerspiele. Ze deed de eindregie van de Paradevoorstelling Variety Show en geeft soms les op de Academie voor Theater in Tilburg en op de acteursopleidingen aan ArtEZ en de HKU.

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?