Extra bijgeboekt: Kunsthart in Felix Meritis

Extra bijgeboekt: Kunsthart in Felix Meritis

Op maandag 21 september staat http://www.felixmeritis.nl/agenda/474-kunsthart-waarom-we-kunst-haten/" target="_blank">Felix Meritis bij de start van het culturele seizoen stil bij de verhouding tussen kunst, politiek en de Nederlandse cultuur, vier jaar na de aankondiging van de grote bezuinigingen door Halbe Zijlstra in 2011. Op deze financiële hervormingen volgde een emotioneel debat, met een hoofdrol voor onderbuikgevoelens. Vijf jaar later voelen kunstenaars nog steeds de druk om te bewijzen dat zij economische waarde hebben en nuttig zijn voor onze maatschappij. Ondertussen moet de ergste klap aan bezuinigingen nog komen. 

Tijdens dit openingsprogramma komen vragen aan bod als: waarom doen we aan dit rendementsdenken in de kunst? Mag nutteloze kunst ook bestaan? Heeft Nederland eigenlijk een hart voor kunst? Of gaat ons schoonheidsideaal vooral over effectiviteit? Houden we wel van mooie dingen?

In dit programma worden twee delen van de voorstelling Kunsthart gespeeld, daarna gaan een kunstenaar, een politicus, een criticus en het publiek in gesprek over het effect van de Nederlandse pragmatische cultuur op onze waardering van kunst.

http://www.felixmeritis.nl/agenda/474-kunsthart-waarom-we-kunst-haten/" target="_blank">Bestel hier kaarten.  

 

 

 

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?