Interview Marcel over Een Flinke Linkse Vrouw

Interview Marcel over Een Flinke Linkse Vrouw

Dat Marcel Musters, Lies Visschedijk en Aaf Brandt Corstius een gouden trio zijn, bleek al bij hun eerste productie FiftyFifty. Uitverkochte zalen, een succesvolle verfilming…het beloofde heel wat voor hun tweede samenwerking bij theatergezelschap mugmetdegoudentand.

En ook die blijkt geslaagd. Deze week spelen Marcel en Lies de laatste voorstellingen van Een Flinke Linkse Vrouw voor een stijf uitverkocht Theater Bellevue. In het stuk, geschreven door Aaf, maken we kennis met Margje, gespeeld door Lies. Ze houdt van projectjes. Ze redt halfdode planten van de straat, maakt asielzoekers wegwijs in de Albert Heijn en neemt nu zelfs een dakloze Straatnieuws-verkoper (Marcel)  in huis. Niet alleen om hem te helpen, maar ook om van hem te leren. Ze is barmhartig, hulpvaardig en vol compassie. Kortom…een flinke linkse vrouw.We spraken Marcel over de voorstelling en vroegen hem o.a. of we ook nu weer een verfilming kunnen verwachten.

De voorstelling is een groot succes. Hadden jullie dat verwacht?
Ja, eigenlijk wel! Ons vorige stuk Fifty Fifty was met volle zalen en een film ook al een succes. En bij deze voorstelling waren de zalen ook al uitverkocht, nog voordat er recensies en dergelijke waren. Dus ja, ik had eigenlijk al wel gedacht dat er veel mensen zouden komen kijken.

Wat maakt dit stuk bijzonder voor jou als acteur om te doen?
Eigenlijk zit ‘m dat een beetje in de samenwerking met Lies en Aaf. Ik vind Lies namelijk één van de fijnste actrices om mee te spelen en de teksten van Aaf liggen me heel erg. Het leuke is dat we deze kleine productie ook echt met ons drieën maken. Er is geen regisseur, maar we doen alles zelf. Dat is op zichzelf al heel erg bijzonder om te doen.

Waarom is Lies zo fijn om mee te werken?
Ja, Lies is een actrice van het soort waar ik heel erg van houd. Ze is nooit bang, durft lelijk te zijn, is grappig, houdt net als ik van het tragikomische en schroomt niet om veel te laten zien. En omdat ze er elke voorstelling op deze manier ingaat, word ik daar zelf ook beter door. Zo haalt ze mijn spel namelijk ook enorm op. Dat is heel lekker voor mij als acteur.

Wat typeert de toneeltekst van Aaf?
De tekst kenmerkt zich door lichte toetsen. Er heerst een lichte toon. Daarbij zit het vol met goede dialogen en het gaat heel erg over nu. Aaf kan heel goed de tijdgeest weergeven en dat op een aantrekkelijke manier vertalen. Deze voorstelling gaat bijvoorbeeld over een zwaar onderwerp, maar ze weet heel goed te laveren tussen de zwaarte van zo’n thema en de lichtzinnigheid daaromheen.

Jullie spelen ’s middags. Maakt dat de ervaring voor jullie als acteurs anders?
Heel anders! Normaal gesproken, wanneer je ’s avonds speelt heb je wel de hele dag vrij, maar alsnog ben je de gehele middag eigenlijk bezig met de voorstelling van die avond. Nu zit ik ’s ochtends om half elf al in de kleedkamer en ben ik om half twee klaar. En dan in die avonden vrij zijn, dat is wel heel lekker.
Maar ik merk ook dat de publiekservaring heel anders is hoor. Het publiek heeft er op een andere manier zin in. Mensen zitten veel opener te kijken, omdat voor hen ook net de dag begint. ’s Avonds zijn mensen vaak moe en zie je van die mannen op de eerste rij in slaap vallen, omdat ze door hun vrouw gedwongen zijn om mee te gaan. Nu spelen we echt voor publiek dat er zin in heeft. Dat is heel fijn.

Kunnen we ook weer een verfilming verwachten?
Ja, zeker! Dat zit er aan te komen. Dit stuk is, net als Fifty Fifty, onderdeel van een drieluik over man-vrouw relaties. In Fifty-Fifty zagen we een stel, in dit stuk twee onbekenden van elkaar en volgend jaar gaan we een stuk maken over een broer en een zus.
De film van Een Flinke Linkse Vrouw gaan we als het goed is volgend jaar opnemen, maar eerst nog even genieten van de laatste voorstellingen!

De laatste voorstellingen van Een Flinke Linkse Vrouw in Theater Bellevue zijn compleet uitverkocht.
De voorstelling keert terug in oktober 2016. 

Bron: www.kemna.nl/nieuws

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?