studio life FOOD COMA wint VSCD Mimeprijs

studio life FOOD COMA wint VSCD Mimeprijs

Uit het juryrapport: "De jury van de VSCD Mimeprijs heeft dit jaar vier genomineerden. Allevier hebben ze dit seizoen - opnieuw - bijzonder theater gemaakt. Theater dat niet begint bij het papier van een te spelen toneeltekst, maar bij de realiteit van de mensen die op het toneel staan: hun angsten en dromen, hun (culturele) identiteit, hun gedachten en lichamen. Theater dat dicht bij de spelers staat, en daardoor heel dicht bij het publiek kan komen."
"Marcel Musters van Mugmetdegoudentand heeft dit seizoen samen met Ton Kas een heftige, controversiële voorstelling gemaakt met de omvang van zijn eigen lichaam als beginpunt. Met de redactie van het tijdschrift RE deed Musters een onderzoek naar de uitwassen van onze hedendaagse eetcultuur. Dat resulteerde in Studio Life/FOOD COMA, een voorstelling waarin Musters een man speelt die met zijn bizarre eetexperimenten op ontdekkingsreis gaat door zijn lichaam. Musters en Kas vonden met deze productie een nieuwe vorm in het tussengebied van theater en performance. Het personage dat Musters oproept komt voort uit zijn eigen persoonlijkheid en is tegelijkertijd totaal iemand anders. Het thema dat hij op bijna misselijkmakende manier aansnijdt, is actueel en belangrijk, en gaat regelrecht in tegen de oprukkende ontkenning van de vleselijkheid van ons lichaam. Gedurfd, persoonlijk, vernieuwend en hevig fysiek - Studio Life/FOOD COMA bevat alles wat de
VSCD Mimejury van theater verlangt. Het publiek komt aangetast het theater weer uit. Daarom gaat de VSCD-Mimeprijs dit jaar naar de makers van Studio Life/FOOD COMA."

Ook Jeroen Willems viel in de pijzen. Hij won de Louis d'Or voor zijn rol van de 'hij' in La musica twee van Marguerite Duras door ZT Hollandia in de regie van Paul Koek en Johan Simons, tezamen met zijn dubbelrol van vrouw en Brelzanger in Brel, de zoete oorlog door Toneelgroep Oostpool in de regie van Rob Ligthert.

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?