★★★★ Trouw over Gidsland: 'Hilarische botsing van werelden'

★★★★ Trouw over Gidsland: 'Hilarische botsing van werelden'

"Met dit soort botsingen van werelden zit het hilarische 'Gidsland' van toneelgezelschap Mugmetdegoudentand vol."

(..)

"In Gidsland houdt toneelschrijver Nathan Vecht onze maatschappij een spiegel voor. Iedereen zit in zijn eigen bubbel met bijbehorend jargon; er is niet één kloof in het land, er zijn er talloze. Soms is keihard egoïsme de oorzaak, maar meer nog draait het in dit stuk om angst en onbegrip."

(..)

"Het stuk vol flitsende scènes heeft tal van mooie oneliners. Actueel is het ook. Zoals wanneer de puberdochter vraagt: "Wat betekent van Duitsen bloed" en de moeder geen idee heeft, maar de moslim wel. Inburgeringscursus gedaan.
Net als in Kunsthart laat Guy Clemens zien wat een geweldig acteur hij is. Met Xander van Vledder, Ilke Paddenburg en een fenomenale Anniek Pheifer heeft hij tegenspelers van formaat, die met groot gemak schakelen tussen de typetjes. Aan het eind ontbreekt het aan een duidelijke clou, maar dat vergeef je de makers graag. Want zij leveren onder leiding van regisseur Lineke Rijxman een zeldzaam onderhoudende avond af. Met een hoopvol slot aan die Groningse keukentafel."

BRON http://www.trouw.nl">www.trouw.nl
Lees het volledige artikel https://blendle.com/i/trouw/hilarische-botsing-van-werelden/bnl-trn-20171014-8804496?sharer=eyJ2ZXJzaW9uIjoiMSIsInVpZCI6Im11Z21ldGRlZ291ZGVudGFuZCIsIml0ZW1faWQiOiJibmwtdHJuLTIwMTcxMDE0LTg4MDQ0OTYifQ%3D%3D" target="_blank">hier via Blendle.

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?