Haarlems Dagblad: "Hilarisch, herkenbaar en ook wel een tikje beschamend"

Haarlems Dagblad: "Hilarisch, herkenbaar en ook wel een tikje beschamend"

door Margriet Prinssen.

"Het is opnieuw een scherpe, bij vlagen briljante tekst waarin ditmaal zowel de politiek als de media ervan langs krijgen. Geweldig gespeeld in een regie van Lineke Rijxman."

(..)

"Ze stuit op onzichtbare muren van verzet, op middelbare mannen die de mond vol hebben over transparantie en publieksvriendelijkheid, en op een volkomen in zichzelf verzonken bastion van ledigheid. Een ontluisterende blik achter de schermen van de media, opnieuw buitengewoon herkenbaar en pijnlijk."

(..)

"De vier acteurs vervullen elk een flink aantal rollen. Dé grote ontdekking is Ilke Paddenburg (Colombina 2016). Heel knap hoe zij met speels gemak en een wonderbaarlijk precieze timing de verschillende personages neerzet. Guy Clemens en Anniek Pheifer zijn door de wol geverfde komediespelers met een superieure techniek en ook Xander van Vledder overtuigt in diverse rollen."

(..)

"Nathan Vecht is er opnieuw in geslaagd om echt op het scherp van de snede scènes te schrijven die iets zeggen over Nederland als gidsland. Over het eindeloze gepolder, de managerscultuur, het gemarchandeer en het opportunisme. Hilarisch is het vaak, herkenbaar en ook wel een tikje beschamend. Opnieuw een geslaagde voorstelling van de Mug die als geen ander er al vele jaren in slaagt om theater te maken dat even toegankelijk als amusant is en toch steekt."

BRON: Haarlems Dagblad. 

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?