★★★★Recensie Buik De Volkskrant "Soepel en hartverwarmend"

★★★★Recensie Buik De Volkskrant "Soepel en hartverwarmend"

IN BUIK WORDEN BROER EN ZUS SOEPEL EN HARTVERWARMEND GESPEELD 

★★★★ door Karin Veraart 
Misschien eerder herkenbaar dan verrassend, deze komedie, maar elk detail zit goed. Marcel Musters (broer) en Lies Visschedijk (zus) spelen soepel en hartverwarmend.

Het lijkt meteen nogal een verschil: Marit is een chaoot, iemand die de weg kwijtraakt en daarover oeverloos kan uitweiden, die haar spullen laat slingeren en nog steeds niet van het roken af is. Bob lijkt bedachtzamer, minder slordig, evenwichtiger. Maar daarna zie je ook dat ze op elkaar lijken. Marit en Bob zijn broer en zus.

Ter ere van haar 40ste verjaardag gaan ze een weekendje naar een huisje op Texel. Zijn idee. Maar niet alleen om eens lekker uit te waaien, zo blijkt al gauw. Bob wil wat van Marit. En dan wil Marit eigenlijk ook nog iets van Bob.

Aaf Brandt Corstius schreef Buik, haar derde komedie bij Bellevue Lunchtheater, opnieuw met acteurs Marcel Musters en Lies Visschedijk. Eerder speelden ze Fifty Fifty en Een flinke linkse vrouw, over respectievelijk een stel met een open relatie en de verhouding tussen twee vreemden in één huis. Musters en Visschedijk suggereerden dit keer het broer-zusthema. En dat pakt fijn uit.

De voorstelling begint met kinderstemmen: opgetogen verhaaltjes over hoe het zal zijn om volwassen te zijn. En dan zien we Bob en Marit, veertigers die weer even terug vallen in oude patronen, die af en toe weer kinderen zijn, die elkaar afmaken en kort daarop weer even goede vrienden zijn, zoals dat alleen maar kan als je familie van elkaar bent.

Het is misschien eerder herkenbaar dan verrassend, maar elk detail zit goed en Musters en Visschedijk spelen soepel en hartverwarmend. En tussen bakken lasagne en pakken bastognekoeken, bakkersverhalen en een spelletje triviant, gaat het dan ten diepste toch ook over leven en dood.

Bron: https://www.volkskrant.nl/recensies/in-buik-worden-broer-en-zus-soepel-en-hartverwarmend-gespeeld~a4532892/" target="_blank">De Volkskrant.

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?