★★★★ Recensie Buik Het Parool "een topduo, dat broer en zus met hun dromen en tegenslagen naar grote hoogten speelt."

★★★★ Recensie Buik Het Parool "een topduo, dat broer en zus met hun dromen en tegenslagen naar grote hoogten speelt."

Joukje Akveld schreef voor Het Parool een recensie over Buik en gaf ★★★★!

"Columnist Aaf Brandt Corstius is in haar derde stuk voor deze twee acteurs op dreef met puntige zinnetjes. En Musters en Visschedijk vullen de eigentijdse familiekomedie mooi in: dat broer-zusgehakketak, bot en liefdevol tegelijk; de ruzies die net zo snel weer worden bijgelegd als ze opkomen."

(..)

"Buik is een voorstelling die drijft op herkenbaarheid. Binnen het uurtje lunchtheater lopen de emoties hoog op, maar steeds hilarisch en binnen het geloofwaardige. Dat komt in de eerste plaats door de tekst. Leven en dood mogen wat schematisch tegenover elkaar zijn geplaatst, de humoristische dialogen en goed getroffen personages compenseren dat ruimschoots.
Daarbij vormen Musters en Visschedijk een topduo, dat broer en zus met hun dromen en tegenslagen naar grote hoogten speelt. Zo deemoedig als zij een lolly eet. Zo verbolgen als hij de triviantkaartjes bijeenveegt. Dictie, blikken, het demonstratief neerploffen op een Fatboy, techniek en timing zijn telkens perfect."

Lees de hele recensie op https://blendle.com/i/het-parool/fijn-staaltje-broer-zusgehakketak/bnl-par-20171107-8909641?sharer=eyJ2ZXJzaW9uIjoiMSIsInVpZCI6Im11Z21ldGRlZ291ZGVudGFuZCIsIml0ZW1faWQiOiJibmwtcGFyLTIwMTcxMTA3LTg5MDk2NDEifQ%3D%3D" target="_blank">Blendle.

 

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?