Den Haag Centraal interviewt Guy Clemens

Den Haag Centraal interviewt Guy Clemens

Eric Korsten interviewde Guy Clemens over Gidsland voor Den Haag Centraal. 

"De rol van premier gaat me inderdaad goed af, ligt me goed. Het is in Gidsland de vicepremier trouwens. Wat mij betreft, zijn het interessante figuren, in het echte leven zowel als personage. Ze moeten hun idealen koesteren en toch vaak noodgedwongen schipperen - vanwege coalitieafspraken. Maar die moeten ze niettemin kunnen verantwoorden voor zichzelf."

(..)

"Gidsland is een actuele komedie aan de hand van een rondje langs politiek, media en burgerij. Eerst wordt in iedere groep afzonderlijk een inkijkje opgediend. Je ziet de deelnemers zichtbaar worstelen met de eigen idealen. Verderop in het stuk ontwaar je hoe deze groepen zich in de buitenwereld tot elkaar verhouden. Gidsland is een stuk over de wereld, over het land waarin we nú leven. Daarom moet je je als kijker onwillekeurig maar onontkoombaar verhouden tot dit stuk."

(..)

'Gidsland is na Kunsthart opnieuw een prachttekst van Nathan Vecht. "Van wie ik er binnenkort met 'Aquarium' weer eentje mag spelen," reageert Clemens. En in 'Gidsland' wederom met Lineke Rijxman als regisseur. "Mugmetdegoudentand is voor mij een theaterhuis, een van de weinige gezelschappen trouwens die steeds in het 'nu' spelen."

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?