Joan’s Eurocommissaris en The European Balcony Project

Joan’s Eurocommissaris en The European Balcony Project

The European Balcony Project:

Van balkons in theaters en andere openbare ruimtes in heel Europa zullen artiesten en inwoners op theatrale wijze de Europese Republiek uitroepen en een kort manifest lezen. Met deze actie wil The European Balcony Project de weg effenen voor de emancipatorische claim op gelijkheid van burgers in Europa voorbij de natiestaat.

De proclamatie van de Europese Republiek vindt plaats op 10 november 2018 om 16.00 uur in heel Europa. In Nederland zal dit  gebeuren vanaf Amsterdams mooiste balkon, dat van de Stadsschouwburg op het Leidseplein. Via de Eurocommissaris is mugmetdegoudentand in contact gekomen met het Balcony Poject en is Joan door het organiserende European Democracy Lab om een statement gevraagd. Lees haar statement hier.

Het doel van het Balconyproject is om bewustwording te creëren over het feit dat de toekomst van de Europese burgers in handen ligt van de burgers zelf, en hen in staat te stellen verantwoordelijkheid te nemen voor het Europese project. De visie van een Europese Republiek, met haar essentiële beginsel van politieke gelijkheid voor alle Europese burgers, heeft als doel de gedeelde waarden onder de Europese burgers te versterken.

“Europe is not about integrating states, but about uniting people”

Website The European Balcony Project

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?