Talitha Stijnman nieuwe zakelijk leider

Talitha Stijnman nieuwe zakelijk leider

Met ingang van 1 februari 2019 zal Talitha Stijnman aantreden als de nieuwe zakelijk leider van mugmetdegoudentand. Zij volgt Margreet Huizing op, die ruim 10 jaar lang aan het roer stond. Margreet is klaar voor een nieuw hoofdstuk en gaat een paar maanden dwars door Europa fietsen. 

Talitha Stijnman (1972) is in 1996 afgestudeerd in de theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. In 2001 heeft zij Paradiso Melkweg Productiehuis (PMP) opgezet en was als creative producer jarenlang artistiek en financieel eindverantwoordelijk. Ze stond aan de wieg van succesvolle groepen en makers als Nineties Productions en Saman Amini en in een verder verleden van PiPS:lab en Project Wildeman. Naast successen wist ze ook in tijden van de culturele bezuinigingen het productiehuis veilig door de crisis heen te loodsen.

De laatste vijf jaar ondersteunde zij tevens de directie van Paradiso op het gebied van research & development. Daarvoor heeft zij gewerkt als freelance producent (Holland Festival en Grachtenfestival), productieleider (Theatergroep Hollandia en Orkater) en regieassistent (van Bruun Kuit en Jim van der Woude). Talitha is jurylid van de Amsterdam Prijs en bestuurslid van diverse stichtingen.

Stijnman laat weten: "Al tijdens mijn studie in de jaren negentig volg ik de mugmetdegoudentand. Het is een eer met zo'n bijzondere, gevestigde groep te mogen werken die zo ervaren is en tegelijkertijd zichzelf blijft vernieuwen en met haar producties actueel en scherp durft te blijven. Dat lijkt me in de toekomst alleen maar essentiëler worden en ik kijk er naar uit met iedereen van de Mug hieraan verder te bouwen."

Foto: Martine Stig

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?