Skip to content
mugmetdegoudentand

Wij gaan stoppen

Na 38 jaar, aan het eind van dit theaterseizoen, op 30 juni, houdt de Mug op met bestaan. Maar onze lopende projecten, zoals The Making of Soros the Musical maken we natuurlijk af, met dezelfde energie en passie die jullie van ons gewend zijn.

Onze drie artistieke makers, Marcel Musters, Joan Nederlof en Lineke Rijxman zijn in de afgelopen jaren steeds meer een eigen richting ingeslagen en nu op een punt gekomen dat ze deze ontwikkeling onafhankelijk van elkaar en buiten mugmetdegoudentand voort willen zetten.

De Mug is trots op haar verleden, maar maakt nu graag plaats voor nieuwe generaties theatermakers die mede voort kunnen bouwen op de legacy van de Mug. Het motto van de groep is ‘Het Is Nu’; en hoewel met pijn in het hart is het nu tijd voor de eigen opheffing en een nieuwe toekomst.

Voordat de opheffing een feit is werkt Lineke aan de voorstelling The Making of Soros the Musical, die op 10 maart in de Schuur in Haarlem in première gaat en daarna door het land reist. Joan maakt op dit moment de voorstelling FAAM samen met Flexibel, de net opgerichte eerste Nederlandse theaterschool voor mensen met een verstandelijke beperking. FAAM wordt in mei gespeeld in Amsterdam en Purmerend. En Marcel gaat verder met zijn tweewekelijkse podcastserie De 100 vrouwen van Marcel, die hij na het stoppen van mugmetdegoudentand zelfstandig wil voortzetten in een door hem nieuw op te richten cultureel collectief.

Pers verwijzen we graag naar onze perspagina.

NRC - 13-01-2022

Volkskrant - 13-01-2022

Trouw - 13-01-2022

Theaterkrant - 13-01-2022