Skip to content
mugmetdegoudentand

Europatralala

2019

Een Europese week voor liefhebbers, haters en dummies

Van 1 t/m 5 oktober 2019 staat Theater Bellevue volledig in het teken van Europa en de EU. Naast het bekijken van voorstellingen vanuit het hele continent, bezoek je een uitgebreid randprogramma (i.s.m. Paradiso), stel je al je vragen aan de makers in Q&A's, bekijk je themafilms in minibios Cinematralala, beluister je podcasts in silent disco 'hEUr hier', en dineer je geheel in Europese stijl bij De Smoeshaan.

------

"Een jaar of vijf geleden realiseerde ik me dat ik weinig tot niets wist over de Europese Unie. Dat vond ik vreemd, gezien het belang en de macht van Brussel. Dus deed ik wat research en maakte ik een solo over een fictieve eurocommissaris. Al snel kwam ik erachter dat ik die volledig maakte vanuit mijn Nederlandse perspectief. Dus drong de vraag zich op hoe theatermakers uit andere lidstaten tegen de EU en haar toekomst aankijken.

Na een lange en interessante zoektocht heeft mugmetdegoudentand in Italië, Portugal, Letland en Roemenië partners gevonden die ook een voorstelling over het onderwerp hebben gemaakt en nu naar Nederland komen om die aan ons te laten zien. Al dan niet met een fictieve eurocommissaris of europarlementariër in de gelederen. Ik ben zeer benieuwd!"

- Joan Nederlof

Tijdens Europatralala mengen vijf internationale theatergezelschappen zich in het debat over de toekomst van de EU en Europa. Europa is in transitie. Economische crises, migratie, politieke aardbevingen als de Brexit, ze raken de essentie van de Europese democratie en samenwerking. Voor veel Europeanen gaan de politieke ontwikkelingen hand in hand met groeiende onzekerheid en wantrouwen in politici, media, en elkaar. Voor andere betekenen de transities kansen en mogelijke positieve veranderingen. In hun voorstellingen onderzoeken de vijf internationale partners de betekenis van het samen leven op dit continent, en de menselijke kant van de EU. Want onder de soms ondoorgrondelijke politieke bovenlaag verschuilt zich een wereld van individuen.

Europatralala is een initiatief van mugmetdegoudentand. Vijf internationale gezelschappen reizen af naar elkaars landen en spelen daar hun voorstellingen. Europatralala is de Nederlandse week in deze reeks, en vindt plaats in Theater Bellevue, op 1 t/m 5 oktober 2019. De voorstellingen worden omlijst door een uitgebreid randprogramma, gecreëerd i.s.m. Paradiso.

Lees hier meer over de voorstellingen!

Lees hier meer over het randprogramma, met o.a. De Kiesmannen, Simone Weimans en Menno de Bree.

Click here for English!

EhUman verslag.pdf

-----

Dinsdag 1 oktober - De Eurocommissaris (mugmetdegoudentand)
Woensdag 2 oktober - The Trojan Mare (Story Hub, Letland)
Donderdag 3 oktober - Mr. Moedas wants to see the world (Companhia João Garcia Miguel, Portugal)
Vrijdag 4 oktober - Play (La Confraternita Del Chianti, Italië)
Zaterdag 5 oktober - The Beyond (Teatru 3G, Roemenië)

  • Deelnemende gezelschappen:

    Story Hub (Letland), Companhia Joao Garcia Miguel (Portugal), La Confraternita Del Chianti (Italië), Teatru 3G (Roemenië) en mugmetdegoudentand (NL)

  • Een initiatief va

    Joan Nederlof