Skip to content
mugmetdegoudentand

Happy Hour Debattour

2022

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gaan we aan de hand van onze voorstelling Happy Hour in gesprek met belangrijke spelers in de politiek en media. Hoe gaan we de polarisering en het wij-zijdenken in de samenleving tegen? Wat blijft er over van de waarheid in de politieke arena als stemmers zich steeds verder ingraven in hun eigen bubbel? Een avond die je laat nadenken over hoe je je eigen koers kunt varen in een absurd meningencircus.

Over Happy Hour
Drie vrouwen ontmoeten elkaar in een bar. Het is Happy Hour. Al snel komen ze lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wie heeft er gelijk, en welke mening deugt? Lineke Rijxman, Malou Gorter en Rosa van Leeuwen / Margo Verhoeven* zoeken de extremen op in deze komische en genadeloze voorstelling over populisme en andere -ismen.

Lineke Rijxman over Happy Hour: "je moet durven benoemen. Elke keer opnieuw moet je ‘de ruiten schoonmaken’: onderscheid maken tussen feit en fictie, achterhalen wat de ander nu echt bedoelt, ironie scheiden van onzin. Wat is waar? Wat is een leugen?"

Na afloop van de voorstelling volgt in De Balie een gesprek over politiek en polarisatie met politici en journalisten. In Debatpodium Arminius gaan de makers met het publiek in gesprek over de thema’s van de voorstelling. Meer informatie over het programma volgt z.s.m.

 • Van en met

  Lineke Rijxman, Malou Gorter, Rosa van Leeuwen / Margo Verhoeven

 • Tekst

  Lineke Rijxman

 • Tekstbijdrage

  Rebekka de Wit, Sheila Sitalsing en Joan Nederlof

 • Affichebeeld

  Inez & Vinoodh

 • Scenefoto's

  Nichon Glerum

Podcast: Lineke bij ITA-Festival 'Brandhaarden'

Lineke Rijxman en journalist Sheila Sitalsing te gast bij het ITA-Festival 'Brandhaarden'. In het brandhaarden-programma reflecteren zij op maatschappelijke kwesties…

Artikel

Interview met Malou Gorter over 'Happy Hour'

Malou Gorter is dit najaar te zien in de voorstelling 'Happy Hour', waar ze zich volledig in uit kan leven: "Voor mezelf is de verleiding om op het toneel alles te kunnen zeggen…

Interview

Theater in beeld

Speellijst

vr vr 25 feb.
Rotterdam
Arminius
20:00 20:00
zo zo 27 feb.
Amsterdam
De Balie
20:00 20:00
zo zo 6 mrt.
Amsterdam
De Balie
20:00 20:00