Skip to content
mugmetdegoudentand

Rietje meets Koos

2012

een theatraal interview

De Tilburgse Rietje van den Biggelaar - een personage uit de voorstelling ‘meepesaant’ gespeeld door Marcel Musters - bezoekt de in Den Haag opgegroeide ontwerper Koos van den Akker in zijn atelier in New York.

Van 26 september t/m 7 oktober 2012 staat er een klein stukje New York Fashion District in Theater Bellevue in hartje Amsterdam.

Rietje meets Koos in Theater Bellevue:
wo 26 sept t/m zo 30 sept om 17:00 uur
wo 3 okt t/m za 6 okt om 17:00 uur
zondag 7 oktober om 15:00 uur

De inmiddels Amerikaanse Koos van den Akker (73) zit dit jaar 50 jaar in het vak en woont en werkt al 45 jaar in New York. Hij werd wereldberoemd met de truien die hij maakte voor comedian Bill Cosby. Zijn personage Heathcliff "Cliff" Huxtable droeg ze in ‘The Bill Cosby Show’.

De creatieve Tilburgse Rietje –vrouw van middelbare leeftijd en groot fan van Bill Cosby– is er achter gekomen dat Koos deze truien heeft gemaakt en bezoekt hem in het hol van de leeuw. Daar praat zij met hem over zijn interessante, veelbewogen leven vol ups and downs. Grote successen (hij werkte voor o.a. Liz Taylor, Anthony Quinn, Ringo Starr, Cher, QVC-tv) afgewisseld met diepe dalen (verkoop bedrijf, overlijden van zijn partner en vrijwel hele vriendenkring in de jaren negentig aan aids). Koos, still alive and kicking, werkt nog elke dag van s’ochtends zes tot s’avonds zes aan zijn one-of-a-kind-pieces in zijn atelier in het Fashion District van New York.


Marcel Musters woont al jaren een aantal maanden per jaar in New York en raakte bevriend met de eigenzinnige ontwerper. Mugmetdegoudentand haalt Koos, assistant Christopher Holloran en zijn workroom naar Nederland. Koos (aka Koes ven den Eker) werkt aan een nieuwe creatie, ondertussen struint Rietje door het atelier en vraagt hem de kleren van het lijf.

Alles over New York, Koos, mode, art celebrities en de struggle of life in the big apple. Interview, modeshow, life lessons, Q&A en master class ineen!

  • door

    Marcel Musters en Koos van den Akker

  • met special appearance van

    Christopher Holloran

Theater van het Sentiment: Marcel Musters over Koos van den Akker

Marcel Musters was te horen bij ‘Theater van het Sentiment’ om te praten over goede vriend Koos van den Akker.

Interview

Theater in beeld