Skip to content
mugmetdegoudentand

Workshops voor mensen met een beperking

2021

Joan Nederlof gaf in 2021 workshops aan Flexibel uit Purmerend, een theatergroep voor mensen met een beperking. Ze keek mee met repetities en verzorgde verschillende workshops. Maar belangrijker dan de overdracht van de fijne kneepjes van het vak was de kennismaking over en weer. “Ik ben het bruggetje tussen Flexibel-acteurs en de Mug, tussen mensen met en zonder beperking.” Van huis uit is Joan al vertrouwd met de wereld van mensen met een beperking. Haar broer, de in april overleden acteur Aat Nederlof, had het downsyndroom. Toch was ze verrast door dit project. “Ik wist niet dat zoveel mensen met een beperking toneel spelen in speciale theatergroepen." Daarom staat er in de nabije toekomst, een theaterstuk gepland die Joan samen gaat ontwikkelen met Theatergroep Flexibel.

Meer weten?

Lees meer over Theatergroep Flexibel op hun Facebookpagina. En lees hieronder het artikel dat Joan samen met onze zakelijk leider Talitha Stijnman schreef over een inclusieve theaterwereld.

Mug tip: FEEST! In Huize Klivia

Op 23 mei speelt Theatergroep Flexibel hun voorstelling ‘Feest in Huize Klivia’ in de Purmaryn in Purmerend. Laat je verrassen door een actuele versie van 'Ja Zuster Nee…

Artikel

Op het toneel is iedereen gelijk

Een inclusieve kunstwereld is de ultieme droom, zodat ook mensen met een beperking hun talent zichtbaar kunnen maken in het theater.

Artikel

Joan coach Special Theater Eenakter Roadshow

De Special Theater Eenakter Road Show zet theatergroepen voor mensen met een beperking in de spotlight.

Artikel

Project in beeld