Skip to content
mugmetdegoudentand

Aflevering 31: Aaf Brandt Corstius (24 februari 2023)

Honderd vrouwen uit Marcels leven vertellen over hun persoonlijkste ervaringen. Om te lachen, te huilen, om je te verwonderen en misschien zelfs om van te leren. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering.

Aflevering 31: Aaf brandt Corstius

Lies Visschedijk was al een vriendin toen Aaf Brandt Corstius Marcel leerde kennen. Een auteur en twee acteurs, daar moest wel een toneelstuk van komen. En daar was Fiftyfifty. Net als de drie mug-stukken die volgden en de Volkskrantcolumns van de publiciste behandelen ze de grote en kleine eigenaardigheden van menselijke relaties.

Als kind van een jonggestorven moeder en de briljante maar sociaal onaangepaste columnist Hugo Brandt Corstius, vertelde ze er ook over in haar solovoorstelling Welkom Bij Mijn Zielige Jeugd. Ze weet dat je altijd fouten maakt, hoe goed je het als ouder ook wil doen. ‘Mijn fout is dat ik per se niet de fout van mijn vader wilde maken. Hij vond dat je compleet zelfstandig je leven moest leiden, ook al ben je zeven. En ik ren achter de kinderen aan met hun lunchpakketten.’

Beluister de podcast via Apple Podcasts of Spotify hieronder

Bekijk project