Skip to content
mugmetdegoudentand

Aflevering 32: Thekla Reuten (10 maart 2023)

Honderd vrouwen uit Marcels leven vertellen over hun persoonlijkste ervaringen. Om te lachen, te huilen, om je te verwonderen en misschien zelfs om van te leren. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering.

Aflevering 32: Thekla Reuten

Met een inspirerende neef als acteur Jeroen Willems was het voor Thekla Reuten al vroeg duidelijk dat ze actrice wilde worden. De antiglamour van Theatergroep Hollandia, waar Jeroen destijds bij speelde, sprak haar als twaalfjarige al aan. De succesvolle actrice, die ook in Amerikaanse producties speelt en vorig jaar een Gouden Kalf ontving voor haar rol in de film Narcosis, beweegt nu meer naar de maakkant.

Reuten wil verhalen vertellen die een voedzaam karakter hebben; onderwerpen die ons te midden van alle mondiale crises op weg helpen naar een betere wereld. ‘Als verhalenverteller heb je een grote verantwoordelijkheid. Maar het is altijd binnen de beperking van wie je zelf bent. Het uitreiken naar anderen en met hen samen werken, dáár schuilt nu, volgens mij, onze grootste kracht in.’

Beluister de podcast via Apple Podcasts of Spotify hieronder

Bekijk project