Skip to content
mugmetdegoudentand

Aflevering 35: Will Koopman (21 april 2023)

Honderd vrouwen uit Marcels leven vertellen over hun persoonlijkste ervaringen. Om te lachen, te huilen, om je te verwonderen en misschien zelfs om van te leren. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering.

Aflevering 35: Will Koopman

Met 12 films en 23 televisieseries op haar naam mag je haar gerust de Regisseur Koningin van Nederland noemen. Will Koopman, die Marcel heeft geregisseerd in kijkcijferkanonnen als Gooische Vrouwen, Familie Kruys en hun beider eerste tv-serie Bureau Kruislaan, heeft een onfeilbaar overzicht en een talent voor schakelen. Niet streng, wel straight.

Ze zit al 46 jaar in het vak. Dus ja, dat vorig jaar ontvangen Gouden Kalf voor haar hele oeuvre voelt als erkenning voor wat wel eens neerbuigend ‘publieksfilms’ worden genoemd. Ze ergerde zich dan ook toen de directeur van het Nederlands Filmfonds, Bero Beyer, zei: ‘Het soort films van Will Koopman, Johan Nijenhuis en Linda de Mol moet ook worden gemaakt’. ‘Sorry hoor, we hebben wel 4 miljoen mensen naar de bioscoop gekregen. Het kan je smaak niet zijn maar je mag er niet zo op neerkijken.’

Beluister de podcast via Apple Podcasts of Spotify hieronder

Bekijk project