Skip to content
mugmetdegoudentand

Aflevering 36: Mas van Putten (5 mei 2023)

Honderd vrouwen uit Marcels leven vertellen over hun persoonlijkste ervaringen. Om te lachen, te huilen, om je te verwonderen en misschien zelfs om van te leren. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering.

Aflevering 36: Mas van Putten

Samen eten verbindt. Vraag maar aan Mas van Putten, voormalig tv-researcher maar vooral kookboekenauteur en chefkok. Ze voelde zich voor het eerst thuis bij een ander toen haar vriend bami voor haar klaar maakte. Ze zijn nu tien jaar samen, runden het restaurant De Vrouw met de Baard en schreven twee kookboeken: Jiwa en Asian Soulfood.

Met haar Indische fusiongerechten vertelt Van Putten een verhaal over zichzelf. Het koken bood zelfs een ingang naar trauma’s die ze als de tweede generatie Indo van haar ouders en grootouders meekreeg. Want na het eten kwam het praten. Over een gedeeld Indisch verleden en over hoe oorlog en kolonialisme je wijs maakte dat witter beter was. ‘Eten is een deel van je identiteit. Ik leef nu hier en heb mijn eigen verhaal. Dan kook ik ajam besengeh met bloemkool in plaats van kip.’

Beluister de podcast via Apple Podcasts of Spotify hieronder

Bekijk project