Skip to content
mugmetdegoudentand

Bonusaflevering: Bonbonactie Verwenzorg (03 februari 2023)

In deze speciale bonusaflevering van de podcast het verslag van toen Marcel en Roos alle verzamelde bonbons van Marcels bonbonactie rond kerstmis rond gingen brengen.

Bonusaflevering: Bonbonactie Verwenzorg

In een auto volgeladen met bonbons togen schrijfster Roos Schlikker, podcaster Marnix van Wijk, vriendin Marjolijn Rosendaal, Mika de hond en Marcel zelf in december ’22 naar Noord-Brabant voor Marcels jaarlijkse bonbonactie.

Een roadtrip met medemenselijkheid als eindbestemming. Want Marcel en gevolg deelden bonbons uit aan de cliënten van de psychiatrische instelling Voorburg in Vught en het Zwanenhuis in Den Bosch. Vijftien jaar geleden begon Marcel zijn actie, nadat hij als leerling verpleegkundige warm werd gemaakt door de Majoor Bosshardt van de verwenzorg, Joke Leenders. Een liefdevol gebaar voor mensen die persoonlijke aandacht vaak ontberen. Het is eerst nog schuchter schuifelen naar de tas vol lekkernijen maar dan komen de verhalen. Een bezoek gekleurd door kindertekeningen, groentesoep en een spontaan pianoconcert.

Beluister de podcast via Apple Podcasts of Spotify hieronder

Bekijk project

Podcast in beeld