Skip to content
mugmetdegoudentand

Bonusaflevering: Marcel & Boyd over de podcast (6 januari 2023)

In deze bonusaflevering vertellen Marcel en Boyd over het ontstaan en ontwikkelen van "De 100 Vrouwen van Marcel". De meeste afleveringen van de podcast worden opgenomen in Marcels idyllische zomerhuisje: de perfecte plek voor een goed gesprek! Marije Ravelli, ook editor van de podcast, interviewde de twee.

Bonusaflevering: Marcel & Boyd over de podcast

Precies een jaar geleden, toen Nederland nog middenin lockdown was en Marcel in de nasleep van zijn burnout maar nog boordevol plannen zat, ontstond het idee om iets te doen met zijn levensvragen in combinatie met zijn grote aantal vriendinnen. Dat iets werd een podcast, waarmee Marcel in tijden van gesloten theaters, toch in direct contact met zijn publiek kon blijven. Belangrijk daarbij voor hem was om het rustig aan te doen. "De mooiste dingen gebeuren als je tijd en ruimte hebt en kunt laten ontstaan", zegt Marcel, de intuïtieve, creatieve van de twee.

Boyd (Emmen), de aangenomen "zoon" van Marcel en meer doener en conceptdenker, deed lange tijd - "bewust op de achtergrond" - de techniek, maar bedacht ook de titel van de podcast. Hij ervaart diepe gevoelens van empathie en verbondenheid met de gasten en heeft veel aan de dingen die ze vertellen: "Die vrouwen leven nog lang bij mij."

Beluister de podcast via Apple Podcasts of Spotify hieronder

Bekijk project