Skip to content
mugmetdegoudentand

Onder de titel Tot nu neemt mugmetdegoudentand afscheid op zaterdag 10 en zondag 11 juni in Theater Bellevue en in het Mug repetitielokaal in Amsterdam. Mugmetdegoudentand maakte in de afgelopen 38 jaar nieuw Nederlands repertoire dat de tijdgeest met persoonlijke stem beschreef onder het motto: Het is nu. Op 10 en 11 juni valt nu definitief het doek voor de Mug.

Tijdens dit weekend is op zaterdag in Theater Bellevue een extra voorstelling te zien van The Making of Soros the Musical, de succesvolle productie van Lineke Rijxman die op dit moment door Nederland toert. Daarnaast presenteert Marcel Musters in het repetitielokaal van de Mug een speciale uitzending van zijn populaire mug podcast De 100 vrouwen van Marcel met 38 speciaal geselecteerde trouwe fans van de Mug. Ook is er op zondag in Theater Bellevue een openbare lezing te bezoeken van Rood-Politiek-Correct-Kapje, een toneelstuk in wording van Joan Nederlof.

In het kantoor en repetitieruimte van de Mug op het WG Plein in Amsterdam is er op zaterdag 10 juni een “garagesale” van theaterattributen, zoals kostuums en rekwisieten uit fameuze mug producties. Plus een groot aantal kantoorspullen, dvd’s, boeken en andere mug memorabilia.

Rood-Politiek-Correct-Kapje
Deze productie, geschreven door Joan Nederlof, zou de nieuwste voorstelling zijn van mugmetdegoudentand. De muggen hopen dat Rood-Politiek-Correct-Kapje in de naaste toekomst op het repertoire wordt genomen door een andere producent of productiehuis. Dick van den Toorn, Joan Nederlof, Wensley Piqué en Debbie Korper nemen het publiek tijdens een openbare lezing mee door de eerste versie van dit vrolijke stuk dat zich afspeelt in een gepolariseerd sprookjesbos. Daar runnen Roodkapje en Klein Duimpje het plaatselijke VVV-kantoor en worden ze geconfronteerd met de onrechtmatige toe-eigening van de wens put door de prins en de gruwelijke moord op Elfje Twaalfje. Rood-Politiek-Correct-Kapje wordt theatraal gelezen op zondag 11 juni om 16.00 uur in Theater Bellevue.

The Making of Soros the Musical
In The Making of Soros the Musical geven Lineke Rijxman, Jasper Stoop en Vincent van der Valk een vrolijk en soms muzikaal inkijkje in het leven van de speculant, miljardair en filantroop George Soros en zijn de acteurs genoodzaakt om ook naar zichzelf te kijken. Is Soros ‘de ideale Ander’ om op te projecteren, een duivel of een held? Na de première van The Making of Soros the Musical op 11 maart jl ‘regende het sterren recensies’ voor deze productie. Soros is te zien op zaterdag 10 juni om 16.00 uur en om 20.30 uur in Theater Bellevue. Het is de allerlaatste voorstelling.

De 100 vrouwen van Marcel over 38 jaar mug
De podcast De 100 vrouwen van Marcel belandt ieder jaar hoog in de top 10 lijstjes van best beluisterde en favoriete podcasts in Nederland. Samen met journalist Pablo Cabenda ontvangt Marcel Musters om de week een vrouw die hij bewondert en waar hij in veel gevallen mee heeft samengewerkt. Speciaal voor het Mugweekend presenteert Marcel Musters samen met Hanneke Groenteman en Lies Visschedijk een speciale uitzending van zijn podcast over 38 jaar mug. Lees hier Marcels oproep.

Garagesale
Mugmetdegoudentand is al vele jaren gevestigd in de burelen van de voormalige snijzaal van de medische faculteit van de Vrije Universiteit op het WG-Terrein. In 38 jaar hebben we onnoemlijk veel attributen verzameld, zoals toneelkleding, rekwisieten maar ook spullen die ‘later nog wel eens van pas zouden kunnen komen’.

Op zaterdag 10 juni houden we daarom een garagesale en verkopen we ALLES, variërend van kleding, schoenen, pruiken, dvd’s van diverse mug-producties, meer dan 300 boeken over theater, diverse handige (en onhandige) rekwisieten, kantoor- en keukenaccessoires; kortom de schatkamer van de Mug gaat open. De spullen worden tegen voordelige prijzen aangeboden. En er is natuurlijk de mogelijkheid om nog een keer dit legendarische onderkomen van de Mug te bezoeken. De verkoop is op zaterdag 10 juni van 13.00 tot en met 16.00 uur op het WG-Plein 881 in Amsterdam.

Op zaterdag en zondag presenteren wij ook het magazine Tot nu, een uitgave over de laatste 13 jaar van de Mug. Dit collectors item is alleen te koop tijdens dit weekend.

mugmetdegoudentand
Na 38 jaar valt het doek voor mugmetdegoudentand. Marcel Musters, Joan Nederlof en Lineke Rijxman zijn in de afgelopen jaren steeds meer een eigen richting ingeslagen en nu op een punt gekomen dat ze deze ontwikkeling onafhankelijk van elkaar en buiten de mug voort willen zetten.

De Mug heeft het altijd van essentieel belang gevonden dat theater onderscheid probeert te maken tussen de ene mening en de andere, tussen werkelijkheid en projectie, tussen vorm en inhoud, verstand en onderbuik en tussen hoofd- en bijzaak. De mug is trots op haar verleden, maar maakt graag plaats voor nieuwe generaties theatermakers die mede voort kunnen bouwen op de legacy van de Mug.

Podcast over 38 jaar mug

Mugmetdegoudentand is niet meer. Er was een vrolijke begrafenis waar oud medewerkers, actrices, acteurs en fans vertelden over wat de mug voor hen heeft betekend. Met Marcel als…

Podcast

Mugmagazine

Nog steeds te bestellen (wees er vlug bij!) ons Mugmagazine deel 2 over de laatste 13 jaar van de mug!

Aankondiging

Mugterugblik in NRC

"Theatergezelschap Mugmetdegoudentand voorzag in voorstellingen waarin toneelgeschiedenis en amusement elkaar afwisselden, en waarbij uitvoeringen naar het heden werden…

Artikel

Interview Marcel op LINDA.nl

Fijn stuk op LINDA.nl over het afscheidsweekend van de mug aankomende zaterdag 10 juni en zondag 11 juni! 

Artikel

Mug Garagesale

Op zaterdag 10 juni houden we een GARAGESALE en verkopen we ALLES; variërend van kleding, schoenen, pruiken, dvd’s van diverse mug-producties, meer dan 300 boeken over theater…

Aankondiging

Binnenkort te zien

za za 10 jun.
Amsterdam
WG-Plein 881
Garage Sale
13:00 13:00 - 16:00
zo zo 11 jun.
Amsterdam
WG-Plein 881
Opname Podcast 38 jaar Mug (besloten)
12:00 12:00 - 14:00