De Joodse Raad

26 juni 2021 t/m 27 juni 2021

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt op initiatief van de Duitsers een Raad opgericht die de Joodse gemeenschap in Nederland moet besturen. De Raad wordt – onder druk van de Duitsers – een doorgeefluik voor instructies van de Duitse bezetter. David Cohen, al zeer actief binnen de vooroorlogse Joodse gemeenschap, is samen met Abraham Asscher voorzitter van de Raad en plaatst zichzelf daarmee voor een duivels dilemma. De makers willen in deze eerste zoektocht behoedzaam Cohens mogelijke beweegredenen nagaan tijdens zijn verbijsterende werk. 

Hoe staan twee jonge mensen tegenover de Joodse Raad? Kunnen zij zich verplaatsen in een situatie waarin ze verstrikt raken in dilemma’s en uitzichtloze keuzes? Want pas onder extreme omstandigheden blijkt hoe ingewikkeld het kan zijn om moreel goede keuzes te maken.

Spel Margo Verhoeven en Jurriaan van Seters Regie en dramaturgie Lineke Rijxman Tekst Sarah Sluimer Tekstbijdrage en script Margo Verhoeven, Jurriaan van Seters en Lineke Rijxman Naar een idee van Joan Nederlof en Vincent Spee

speellijst voor De Joodse Raad

datum: aanvang: locatie:

juni 2021:
za 26 jun 12:30 uur Festival Terug naar het begin, Appingedam
zo 27 jun 12:30 uur Festival Terug naar het begin, Appingedam
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?