De Eurocommissaris

2 juni 2016 t/m 2 juni 2016

Klik hier voor informatie over De Eurocommissaris 2018!

De Eurocommissaris is een geestige voorstelling waarin Joan Nederlof het publiek meevoert in de gedurfde gedachtestroom van de fictieve - doch zeer populaire - eurocommissaris Charlotte Hajenius.

Zoals zovelen, wist Nederlof weinig over de Europese Unie. Een gat in de theatermarkt, dacht ze in 2015. Vanuit haar eigen nieuwsgierigheid, onwetendheid en vragen maakte ze een solovoorstelling over dit complexe maar belangrijke onderwerp. En de vraag drong zich op of een democratisch, verenigd Europa wel haalbaar als alle lidstaten vooral hun eigen nationale belangen nastreven.

We zijn inmiddels bijna twee jaar verder en Europa is ingrijpend veranderd. Tijd dus voor een nieuwe versie van De Eurocommissaris.

Wie bang is in een bureaucratisch elite project verzeild te raken, hoeft niet te vrezen. Want de rasechte liberale Hajenius heeft naar eigen zeggen niet alleen geen talent om te somberen en ze beschikt bovendien over een bovengemiddelde verbeelding.

Een must-see voor iedereen die Europa een warm hart toedraagt, dat juist niet doet of op die plek een hardnekkige blinde vlek heeft.

Video about our European Project

De Eurocommissaris in het Stedelijk Museum

About our European Project EhUman

Joan Nederlof als De Eurocommissaris

Joan Nederlof als Eurocommissaris 2

Joan Nederlof als De Eurocommissaris

Tekst, regie en spel JOAN NEDERLOF regie advies Lineke Rijxman toneelbeeld Christiaan Klasema techniek Joren Rupert fotografie affiche INEZ VAN LAMSWEERDE EN VINOODH MATADIN

speellijst voor De Eurocommissaris

datum: aanvang: locatie:

juni 2016:
do 2 jun 20:00 uur De Melkweg, Amsterdam
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?