monologue intérieur

studio life: FOOD COMA

première: 29 januari 2004, Toneelschuur in Haarlem

Een coproductie van KADEWE en mugmetdegoudentand i.s.m. Re-Magazine.

FOOD COMA wordt twee keer opgediend: een keer als theater, de tweede keer als tijdschrift. Centraal in voorstelling en tijdschrift staat Marcel, een 44-jarige computerdeskundige uit Wavrin, een klein dorpje onder de rook van Lille. Marcel wil en kan het maar over één ding hebben: voedsel.

In 'studio life: FOOD COMA' heeft Marcel een "monologue intérieur", een manische opeenstapeling van feiten over voedsel die begint waar dieetgoeroe's, chefkoks, boulimie-patiënten, slowfoodactivisten, fruitariërs en andere lekkerbekken ophouden.

'studio life: FOOD COMA': een dubbelpresentatie over de koelkast als televisie van de eetcultuur. Met Ton Kas en Marcel Musters. Na afloop van de voorstelling wordt Re-Magazine #11 uitgedeeld.

studio life is een samenwerkingsverband van mugmetdegoudentand en KADEWE. FOOD COMA is de eerste produktie die uit deze samenwerking voortkomt. Marcel Musters en Ton Kas richtten in 1985, vanuit de Amsterdamse Toneelschool, respectievelijk mugmetdegoudentand en Kas & de Wolf (tegenwoordig KADEWE) op. Al eerder werkten zij samen in de VPRO/mugmetdegoudentand televisieseries Hertenkamp en TV7: Musters als Max Bakker resp. Koenraad Wessels en Kas als Raymond resp. Bert Lion. Met studio life: FOOD COMA staan zij voor het eerst samen op het toneel.

studio life FOOD COMA wint VSCD Mimeprijs

Re-Magazine

Re-Magazine is een tijdschrift waar in elk nummer steeds één persoon centraal staat. Binnen deze formule wordt geëxperimenteerd met beeldcultuur, redactionele vormen en de eigen positie…
tekst gebaseerd op Re-Magazine # 11
toneelbeeld en scènefotografie X + L (Xander Vervoort en Leon van Boxtel)
lichtontwerp Kees van de Lagemaat techniek Carl Kohl en Maarten Mol geluidsbewerking Hans van der Zijpp grafische vormgeving Floor Koomen
fotografie flyer/affiche Inez van Lamsweerde/Vinoodh Matadin
productieleiding Linda Selling publiciteit/styling Marjolijn Rosendaal
zakelijke leiding Ton Schippers/Gerard Kogelman
met dank aan Esther Weimann, Nicolet Schouten, Jop van Bennekom, Arnoud Holleman, Anuschka Blommers/Niels Schumm, Katja Rahlwes en Viviane Sassen.
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?