een black-fear-comedy

Quality Time reprise

De black-fear-comedy Quality Time van Joan Nederlof gaat vanaf woensdag 9 mei t/m zaterdag 2 juni in reprise. De voor het theater festival TF1 2006 geselecteerde voorstelling wordt gespeeld door Marcel Musters (Vader), Joan Nederlof (Moeder), Lineke Rijxman (Dochter) en  Willem de Wolf (Zoon). Rijxman won voor haar rol de VSCD Toneelprijs de Colombina.

Quality Time is na Brünnhilde 40+, het tweede door Joan Nederlof geschreven toneelstuk. Het speelt zich af op een avond, nacht en ochtend uit het leven van een modern gezin met twee kinderen van 4 en 6 jaar oud. Hun ouders, twee goedopgeleide en hardwerkende veertigers met mooie carrières bij de omroep en in de politiek, hebben het beste met hun kroost voor.

Het uitgangspunt van Quality Time is het idee dat mensen hun eigen voorstelling van de werkelijkheid steeds opnieuw beleven. Man en vrouw hebben in hun vroegste jeugd, waarin ze voor hun overleving van hun ouders afhankelijk waren, allerlei strategieën en mechanismen ontwikkeld om hun overlevingskansen te vergroten. Eenmaal volwassen kleuren de onbewuste herinneringen uit die periode nog steeds de ervaring van de werkelijkheid. De twee kinderen moeten leven in die zelfgeschapen wereld van hun ouders, die voor hen een angstige realiteit dreigt te worden. De dochter, bijna volwassener dan haar opvoeders, probeert greep te houden op het werkelijke leven. Zij hoopt dat het de ouders zal lukken een voet tussen de deur van hun zelf ontworpen gevangenis te krijgen.

Quality Time vertaald in het Duits

met Marcel Musters, Joan Nederlof, Willem de Wolf en Lineke Rijxman
tekst Joan Nederlof regie Mijke de Jong
toneelbeeld X + L (Xander Vervoort en Leon van Boxtel)
kostuums Maartje Wevers techniek Coen Jongsma
fotografie X + L (Xander Vervoort en Leon van Boxtel)
met dank aan Zwenneken van den Brink en Oogappel Optiek Amsterdam

mede mogelijk gemaakt door

Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?