Skip to content
mugmetdegoudentand

vers voor de pers

Download hieronder de actuele persberichten en het bijhorende beeldmateriaal. Deze beelden zijn rechtenvrij te gebruiken onder vermelding van de fotograaf (zoals benoemd in de naam van de foto).

Wij gaan stoppen

Na 38 jaar, aan het eind van dit theaterseizoen, op 30 juni, houdt de Mug op met bestaan. Maar onze lopende projecten, zoals The Making of Soros the Musical maken we natuurlijk af, met dezelfde energie en passie die jullie van ons gewend zijn.

Onze drie artistieke makers, Marcel Musters, Joan Nederlof en Lineke Rijxman zijn in de afgelopen jaren steeds meer een eigen richting ingeslagen en nu op een punt gekomen dat ze deze ontwikkeling onafhankelijk van elkaar en buiten mugmetdegoudentand voort willen zetten.

De Mug is trots op haar verleden, maar maakt nu graag plaats voor nieuwe generaties theatermakers die mede voort kunnen bouwen op de legacy van de Mug. Het motto van de groep is ‘Het Is Nu’; en hoewel met pijn in het hart is het nu tijd voor de eigen opheffing en een nieuwe toekomst.

The Making of Soros the Musical

Een inkijkje in het leven van George Soros, ex-speculant, miljardair en filantroop gehaat door (extreem)rechts en (extreem)links. Waarom wordt hij op het toneel geroepen? Heeft iemand een geheime agenda? Een poging om iets te begrijpen van de wereld van het geld en het (mogelijk) goede. En het kwade. Of allebei tegelijk. Maar vooral een poging om iets van onszelf te begrijpen. Waarbij af en toe iemand vol overgave in zingen uitbarst. Want dat is de beste manier om om jezelf onder ogen te zien. Vanaf maart 2023 in de theaters!

Met: Lineke Rijxman, Vincent van der Valk en Jasper Stoop

Bekijk project

Marcels bonbonactie

Acteur Marcel Musters zamelt al jaren rond kerst bonbons in voor de bewoners van een psychiatrische zorginstelling. "Het is een klein gebaar, maar het resultaat heel ontroerend." Voordat Marcel het podium beklom, werkte hij daar jaren als psychiatrisch verpleegkundige. “Veel van de mensen in de instelling krijgen amper of geen bezoek, en door de vele bezuinigingen is er ook steeds minder tijd over voor persoonlijk contact met het personeel." Daarom is Marcel een jaar of tien geleden begonnen met een klein initiatief, op ‘microniveau’ zoals hij het zelf noemt. “Ik probeer rond de kerst zoveel mogelijk persoonlijk samengestelde doosjes bonbons te verzamelen. Met een kaartje met een kleine boodschap erbij bijvoorbeeld. Of een kindertekening of gedicht." Dit jaar krijgt hij hulp van schrijver & journalist Roos Schlikker!

meer weten?

Heb je nog andere brandende vragen?
Stuur ons een mailtje en we nemen contact met je op.

publiciteit@mugmetdegoudentand.nl