Skip to content
mugmetdegoudentand

Dankwoord MIMIK

Nadat we voor de laatste keer optraden in MIMIK in Deventer, en onze laatste voorstelling 'The Making of Soros the Musical' speelden, kregen Lineke, Vincent en Jasper een heel mooi dankwoord van Joep van de Pavoordt, technicus van MIMIK. Waarvoor heel veel dank! We hebben al die jaren met heel veel plezier bij jullie gespeeld!

Het dankwoord van Joep:

Ik wil graag even jullie aandacht. Mijn naam is Joep van de Pavoordt, technicus van MIMIK, maar ik was ook de vaste technicus van Bouwkunde, het kleine theater waar MIMIK uit voortgekomen is. Ik begon daar eind jaren 80 te werken.

De Mugmetdegoudentand was toen net opgericht door Joan Nederlof en Marcel Musters en kwam jaarlijks met één of meerde voorstellingen in theater Bouwkunde. Later sloot Lineke Rijxman zich bij deze vaste kern aan. Aanvankelijk bereikte de Mug een klein publiek, maar de naam en faam van het gezelschap groeide al gauw. Toch bleef de Mug terugkomen in Bouwkunde, de kleinste zaal van hun tournee. Ik heb in die bijna 35 jaar bij vrijwel alle voorstellingen van de Mug in Bouwkunde en MIMIK gewerkt. Met de vaste technicus Dirk en later Coen deden we ons best de decors in onze kleine zaal te persen.

Niet zo lang geleden hoorde ik hoe de Mug aan haar naam is gekomen: Als kind had de moeder van Marcel Musters een raadsel voor hem: “het blinkt en het vliegt door de lucht – wat is dat?” Het antwoord luidde: “Een mus met een gouden tand”, maar de kleine Marcel verstond mug. Mugmetdegoudentand werd later de naam van de theatergroep. Het stond voor: klein en een beetje stekelig (mug), en blinkend (goud).’

Onlangs kondigde het gezelschap aan te gaan stoppen, waarna de leden individueel verder zullen gaan met theater maken. Vanavond waren we getuige van hun allerlaatste optreden bij ons. Ik wil graag namens MIMIK, maar ook namens Heleen en Pieter van Bouwkunde zeggen dat wij trots zijn dat jullie zoveel jaren ons theater als luchtruim hebben verkozen en dat we ons mochten koesteren in jullie gouden glans.

Ik denk dat ik ook namens iedereen in deze zaal spreek als ik zeg dat we jullie enorm gaan missen! Bedankt!

Bekijk project

Aankondiging in beeld