Skip to content
mugmetdegoudentand

De beste theater voorstellingen volgens NRC

The Making of Soros the Musical staat op 1 in NRC’s lijstje van voorstellingen die je niet mag missen! Dank NRC & Ron Rijghard!

Nu in het theater Iedere maand verschijnen er tientallen nieuwe voorstellingen in de Nederlandse theaters. Welke zijn écht de moeite waard? NRC selecteert de voorstellingen die je niet mag missen. (bijgewerkt op 23 maart)

MUGMETDEGOUDENTAND THE MAKING OF SOROS THE MUSICAL

Kunst is „geordende chaos”, zegt de regisseur van de nog in aanbouw zijnde musical over het leven van miljardair en filantroop George Soros. Met The making of Soros the musical etaleert Mugmetdegoudentand dat metterdaad. Er wordt van alles overhoop gehaald in deze overvolle mix van satire, psychologisch drama en musical. Er wordt betoogd, gedoceerd en verteld, onderwerpen worden aangestipt en voorvallen breed uitgemeten. En er wordt gezongen en gedanst, zonder dat de boel uit de rails loopt.
Vincent van der Valk imponeert als de Hongaarse-joodse zakenman die komt kijken op de chaotische set van de musicalmakers. Met een mengeling van vuur en afstandelijkheid vertelt hij zijn levensverhaal: overlever van de Holocaust, speculant, mikpunt van antisemieten. Tegenover hem is Lineke Rijxman de flegmatieke kunstenaar, die meer op hem lijkt dan haar lief is.

Bekijk project

Recensie in beeld