Skip to content
mugmetdegoudentand

Interview Marcel & Soundos in LINDA

Samen met Soundos El Ahmadi staat Marcel in de LINDA met een mooi dubbelinterview. Een gesprek over het leven, hun burn-outs, over ambitie, hun vaders. Over Marcels hond en de kinderen van Soundos. Over balans zoeken en naar binnen gaan.

Voor cabaretier Soundos El Ahmadi (41) moet het altijd groter, beter, meer – terwijl acteur Marcel Musters (63) inmiddels juist reuzetevreden is met waar hij nu staat.

‘Doe maar rustig aan en tel je zegeningen, darling‘, adviseert Marcel in de nieuwe LINDA. ‘HELSE HORMONEN’.

In 2019 raakt Marcel in een burn-out, al noemt hij het zelf liever een burn-in. “Het gaf me de kans in een nieuw leven te branden, een leven dat nu beter bij me past. Ik was veertien jaar samen met acteur Jeroen Willems, mijn grote liefde. Hij overleed tien jaar geleden; zijn hart begaf het terwijl hij op het toneel van Carré stond. We waren allebei alleen maar aan het werk.”

“Vier jaar geleden kreeg ik ’s nachts ineens het gevoel dat ik doodging. Ik hoorde de stem van Jeroen, die tegen me zei: ‘Marcel, dit is het punt waarop ik niet ben gestopt. Híér moet jij stoppen.’ Dat heb ik heel serieus genomen. Ik heb een paar mails geschreven, onder meer aan mijn pleegkinderen, zonder ze te versturen. Omdat ik dacht: als ik morgen tóch wakker word, gaat alles veranderen.”

“Die ochtend ben ik meteen naar de dokter gegaan en sindsdien heb ik mijn leven compleet omgegooid. Ik heb twee jaar helemaal niet gewerkt. Ik kon het echt niet meer.”

Soundos herkent dat gevoel, vertelt ze. “Ik was 24 toen ik een burn-out kreeg. Ik ging maar door met optreden, zonder pauzes. Ik had paniekaanvallen en werd daar dan weer bang voor. Totdat mijn lichaam op een dag zei: ik weet niet wat jij gaat doen, maar ik blijf hier liggen. Die red flags herken ik sindsdien meteen.”

Marcel: “Ik heb me in de bijna veertig jaar dat ik toneel en film deed nooit ziek gemeld. Idioot natuurlijk; ik was soms doodziek. Ik realiseer me nu dat ik veel lol heb gehad en mooie dingen heb gedaan, maar de helft was minstens zo goed geweest. En dan had ik veel meer tijd gehad om aan mezelf te werken. Nu ik dit weet, wil ik nooit meer iets móéten. Ik wil alleen nog ont-moeten.”

Het hele interview met Soundos en Marcel lees je in de nieuwe LINDA. Koop het magazine nu in de winkel of bestel ’t hier.

 • Fotografie

  Hein Gijsbers

 • Styling

  Roel Schagen

 • Visagie

  Elise Haman

 • Haar

  Jan Fuite

 • Chef beeld

  Karen Schoolland

 • Productie

  Annefloor Roosterman

 • Tekst

  Antoinnette Schuelderman

 • LINDA

  Karen Swerink

Bekijk project

Interview in beeld