Skip to content
mugmetdegoudentand

Interview met Malou Gorter over 'Happy Hour'

Malou Gorter is dit najaar te zien in de voorstelling 'Happy Hour', waar ze zich volledig in uit kan leven: "Voor mezelf is de verleiding om op het toneel alles te kunnen zeggen en doen, een groot genot. Maar mag dat wel?"

Happy Hour is een komische en genadeloze voorstelling over populisme en andere -ismen met Lineke Rijxman, Malou Gorter en Rosa van Leeuwen of Margo Verhoeven. In deze voorstelling ontmoeten drie vrouwen elkaar in een exclusieve bar. Het is Happy Hour. De emoties lopen al snel hoog op, en een ontploffing lijkt onvermijdelijk. Maar wanneer komt die? Blijft humor hun sterkste wapen, of slaat een nieuwe realiteit gaten in hun overtuiging?

De voorstelling is vanaf 15 september te zien in Theater Bellevue en tourt daarna door het hele land. Malou Gorter vertolkt de rol van een 'oikofobe, betrokken linkse Gaastra fan', en hoé! Malou vertelt ons over de voorstelling, haar theatercarrière en haar samenwerking met de mug.

HOOPVOL
De voorstelling Happy Hour brengt het maatschappelijke debat naar het theater. Malou hoopt het publiek vooral 'hoop' mee te geven: "Waar ik op hoop is dat het publiek bij momenten zal ervaren hoe beangstigend het populisme om zich heen slaat in de wereld. Maar dan ook meemaakt dat er hoop is, door goed op te blijven letten. Het is zeker niet alleen maar drama, ik denk dat er ook veel gelachen zal worden. En ik hoop dat het publiek geniet van mijn ZALIGE collega’s Lineke en Rosa!"

MALOU GORTER VS. HAAR PERSONAGE
Alle voorstellingen van de mug gaan deels over het leven van de theatermakers. Ook Malou kan zich aardig goed verhouden tot haar karakter in Happy Hour: "Mijn rol gaat over ‘goed’ willen doen en willen verbinden en tegelijkertijd over de verleiding van het haten. Hoe makkelijk dat gaat. Schreeuwen en haten. Voor mijzelf is de verleiding om op het toneel alles te kunnen zeggen en dat doet me een groot genot. Maar kan dat wel?"

MUGMETDEGOUDENTAND IN... MEXICO
Malou heeft één keer eerder samen met de mug gespeeld. Dat was bijna in de vorige eeuw…. Dit ging over de voorstelling 'MEXICO, The paraside in me', geregisseerd door Michiel van Erp. Samen met Maureen Teeuwen speelde zij twee vrouwen over hun avonturen in een wachtkamer, over identiteit en heimelijke verlangens. "Het was een voorstelling zonder tekst, een van de leukste voorstellingen die ik heb mogen doen!"

SAMENWERKEN MET LINEKE..
'Lineke is begeistert tot op het bot. Soms denk ik; ik neem haar mee naar een zwembad. Dan gaan we gillend van de hoogste glijbaan. Maar ik denk dat het lastig wordt haar mee te krijgen. Misschien na de voorstellingen...'

MOOISTE THEATERMOMENT
Het mooiste maar tegelijkertijd ook raarste moment dat ik heb meegemaakt achter de theatergordijnen was vorig jaar in oktober: "Door Corona hebben we deze voorstelling twee keer moeten uitstellen. We speelden op de valreep toch nog een soort try-out. Met de moed der wanhoop omdat we door alle maatregelen veel te weinig tijd hadden gehad. Ik heb toen zoveel blackouts gehad dat ik dacht dat ik gek werd. Ik keek dan wanhopig naar Lineke of Rosa maar die keken mij dan even wanhopig aan. Dat was bijzonder. Niet zo leuk. Wat ben ik blij dat we nu toch nog mogen!"

De voorstelling gaat van 10 september t/m 30 oktober op tournee, bekijk hier de speellijst en koop snel een kaartje!

Van en met: Lineke Rijxman, Malou Gorter, Rosa van Leeuwen / Margo Verhoeven*
Tekst: Lineke Rijxman
Tekstbijdragen: Sheila Sitalsing, Rebekka de Wit, Joan Nederlof
Techniek: René Rood
Met dank aan Franky Ribbens, Ola Mafaalani en Daphne de Winkel
Foto's in interview: Scenefoto's door Sanne Peper, Affichebeeld door Inez & Vinnoodh

*De rol van Rosa van Leeuwen wordt op enkele data gespeeld door Margo Verhoeven

Bekijk project