Skip to content
mugmetdegoudentand

Mug tip: FEEST! In Huize Klivia

Op 23 mei spelen onze collega’s van Theatergroep Flexibel hun voorstelling ‘Feest in Huize Klivia’ in de Purmaryn in Purmerend. Laat je verrassen door een actuele versie van 'Ja Zuster Nee Zuster’.

Het is gezellig in huize Klivia. De tafel is gedekt, de gasten zijn binnen en de prik party is in volle gang. Niets dat de feestvreugde nog kan drukken. Maar dan gaat de bel. Er staat iemand voor de deur. Een verre tante. Tante Corona is toch gekomen. Mag ze binnenkomen?

Feest! is een interactieve eenakter waarin het gezamenlijke wel en wee in corona tijd centraal staat. Zeg maar ja zuster, nee zuster!

Kijk voor meer info en kaarten op www.depurmaryn.nl

In voorbereiding op de voorstelling gaf Joan Nederlof in 2021 een workshop aan Flexibel, een theatergroep voor mensen met een beperking. Sinds dit jaar is Flexibel een ‘zustergezelschap’ van mugmetdegoudentand - een theatergroep waar we actief contact mee onderhouden. In het voorjaar van 2023 gaan de twee gezelschappen een samenwerking aan.

Over Flexibel

Theatergroep Flexibel van Cultuurhuis Wherelant maakt al bijna 25 jaar, in de vrije tijd, muzikale voorstellingen. Zij bewerken klassieke of reeds bestaande stukken en brengen deze naar het theater zoals de voorstellingen RomeA en JuliO, Hamlet, Midzomernachtsdroom en meest recent Lang en Gelukkig. In 2013 zijn zij genomineerd voor het ‘Appeltje van Oranje’, met de film de Baantjer en de Rat.

De Theaterschool wil door middel van theater jongeren stimuleren in hun creatieve, cognitieve, sociale en motorische ontwikkeling. Met als doel hun kansen te vergroten en een werkplek te vinden na afronding van de opleiding. Dit kan in de theaterwereld maar ook daarbuiten zijn. Want de vaardigheden die je leert als acteur zijn bij uitstek geschikt om eigenwaarde en zelfvertrouwen te vergroten waar je dagelijks profijt van hebt in de samenleving.

Om die reden start in het najaar 2022 de professionele theateropleiding bij Cultuurhuis Wherelant. ‘Wij gaan jongeren met een verstandelijke beperking opleiden tot acteurs die klaar zijn voor het werkveld. Tegelijkertijd willen wij de film en theaterwereld uitnodigen tot een inclusieve weerspiegeling van de maatschappij. Hun pure, authentieke en originele speelstijl verrijkt de theaterwereld en zal menig publiek in het hart raken! ’ Artistiek leider Henriette ter Riet.

Op het toneel is iedereen gelijk

Een inclusieve kunstwereld is de ultieme droom, zodat ook mensen met een beperking hun talent zichtbaar kunnen maken in het theater.

Artikel

Joan coach Special Theater Eenakter Roadshow

De Special Theater Eenakter Road Show zet theatergroepen voor mensen met een beperking in de spotlight.

Artikel
Bekijk project

Artikel in beeld