Skip to content
mugmetdegoudentand

Pieter van der Wielen lovend over podcast

Interviewer en podcastmaker Pieter van der Wielen (van voorheen Nooit Meer Slapen) sprak lovende woorden over onze podcast ‘De 100 vrouwen van Marcel’ toen hij te gast was bij Mischa Blok in VINK: De podcastgids van Nederland! Wat mooi om zo het nieuwe jaar in te gaan. Dank je wel!

"Dat heeft er mee te maken dat ik Marcel Musters al heel lang volg als acteur en een geweldige acteur vind. Altijd ontzettend genoten van alles wat hij heeft gemaakt, zowel op toneel als in film." "Hij kan rollen heel intens maken, heel geloofwaardig, terwijl hij ook tegelijk altijd heel grappig is, hij heeft een reusachtig komisch talent en je merkt gewoon dat hij met een enorme zorg dat doet. Dat hij heel diep gaat in het analyseren van die emoties van zijn personage. En in heel uiteenlopende rollen heb ik hem gezien, maar echt altijd een soort gevoel gekregen alsof ik een beetje verheven werd door zijn manier van spelen. Dat het je optilt."

"Ik vond hem in zijn rollen altijd heel goed met vrouwen." "En hier belooft hij in deze podcast dat hij 100 vrouwen spreekt die in zijn leven belangrijk zijn geweest, dat vind ik meteen leuk." "Hij had al heel snel ook een dragqueen, en dat vond ik heel mooi, die hij als vrouw interviewt, want jij wil vrouw zijn en als jij dat wil zijn dan ben je dat." "Ik voel ook dat het klopt omdat Marcel heel erg van vrouwen houdt en voor een man die op mannen valt, is dat anders. je had ook een podcast kunnen maken "De 1000 vrouwen van Jeroen Pauw" maar dat heeft meteen een heel andere connotatie."

"Wat ik mooi vind, ik hou eigenlijk helemaal niet zo van interviews. Je stelt een vraag, iemand geeft een antwoord. je neemt een kunstmatige rolverdeling aan maar je hoopt eigenlijk dat dat het niet wordt. En omdat Marcel deze mensen kent, wordt het heel intiem maar hij wil wel wezenlijke dingen bespreken. Waardoor het ook echt wel over belangrijke thema's gaat, maar je leert deze mensen iets intiemer kennen dan je met ze een normale interviewer die ze niet kent krijgt. En dan heb je ook nog de rol van Pablo Cabenda die erbij zit en die dat heel goed doet, want die houdt je er bij. Dus die introduceert steeds het publiek van 'oh ja hoe zat dit ook alweer, hoe was dit' waardoor je niet verzandt in een gesprek waar je niet bij hoort te zijn. En die combinatie werkt voor mij. Ik vond dat er een paar echte parels tussen zaten."

Luister hieronder wat hij zei vanaf 07'12 en luister hier naar 'De 100 vrouwen van Marcel'

Bekijk project