Skip to content
mugmetdegoudentand

mug met de vuurvliegen

2011

Mugmetdevuurvliegen is de testvleugel van mugmetdegoudentand. Het is een plek waar jonge schrijvers kunnen leren de ideeën in hun hoofd in een theatrale vorm te gieten. Maar ook een plek waar de Mug-leden zelf hun plannen zonder productiedwang en deadlines kunnen uitproberen voor publiek. Mugmetdegoudentand vindt het belangrijk om af en toe op zo’n vrije manier onderzoek te doen naar nieuwe vormen en inhoud van theater. En om tegelijkertijd samenwerkingen aan te gaan met jonge makers.

Uit de eerste pilot van mugmetdevuurliegen kwam de voorstelling Superkapitalisten van Sieger Sloot en Eva Marie de Waal. Deze was te zien als lunchvoorstelling in Theater Bellevue in 2012 en het jaar daarna in een landelijke tournee.

De Vuurvliegen van 2013 waren Medi Broekman, Sieger Sloot, Eva Marie de Waal, Jason de Ridder, Nathan Vecht, Lineke Rijxman en Joan Nederlof. Zij onderzochten in een aantal intensieve gesprekken de vraag: is kunst een voorwaarde voor democratie? Die vraag was het vertrekpunt voor mugmetdevuurvliegen 2013. Een vraag die al eerder gesteld was door de kleine denktank steenindevijver. Een actuele, noodzakelijke en gelukkig ook inspirerende vraag die op veel verschillende manieren door de vuurvliegen is opgepakt.

Het resultaat van mugmetdevuurvliegen 2013 waren de voorstellingen Een Eerlijk Mens en Sinaasappelstraat. Beide werden drie keer als experiment gepresenteerd op het achtertoneel van Theater Bellevue om 17.00 uur 's middags. Want waarom zou publiek alleen mogen zien wat al helemaal af is? De presentaties waren een letterlijk kijkje achter de schermen. Na afloop was er een borrel.

  • Begeleiding

    Joan Nederlof en Lineke Rijxman

  • deelnemers

    Sieger Sloot, Eva Marie de Waal, Medi Broekman], Nathan Vecht, Jason de Ridder

  • mugmetdevuurvliegen is mede mogelijk gemaakt met steun van

    stichting Melanie