Skip to content
mugmetdegoudentand

FAAM is gebaseerd op de legendarische tachtiger jaren musical en film Fame. Een samenwerkingsverband tussen theatergroep mugmetdegoudentand en Flexibel, de theaterschool van Cultuurhuis Wherelant uit Purmerend; de eerste theaterschool in Nederland voor mensen met een verstandelijke beperking.

FAAM gaat over de mensen die op een podium willen staan. Het zijn allerlei soorten mensen; dik, dun, getalenteerd, slim, saai, bovenmatig behaard, aardig, analfabeet, rijk, grappig, lief en ga zo maar door. Individueel zijn ze heel verschillend, maar er is een ding dat hen bindt. Ze willen allemaal worden toegelaten tot de allereerste Nederlandse theaterschool voor mensen met verstandelijke vrijheid!

Met en door: Michiel, Destheny, Marjolein, Prince, Willem, Danique, Jelger, Sonja, Tamara, Pascalle, Lois, Marianne, Tim, Alix, Dick, Jet en Joan.

In een beroemd toneelstuk wordt gezegd dat de wereld een podium is waarop de mens zijn rol speelt. In FAAM is het podium de wereld waarin de mens zijn rol kiest. Een plek van vrijheid, waar alles mogelijk is. Een plek waar de verbeelding heerst en ons zelfs naar gebieden brengt waar het verstand maar moeizaam toegang heeft. Dat zijn voor iedereen herkenbare gebieden van verlangen, van verdriet, van troost en liefde. Geen wonder dat de mensheid te verdelen is in zij die op een podium willen staan en zij die daarnaar willen kijken.

Het theater is een magische plek. Zie hoe het theater zijn magie aan de spelers geeft, en ervaar hoe de acteurs deze magie met het publiek delen.

Flexibel, de theaterschool van Cultuurhuis Wherelant is de eerste Nederlandse theateropleiding voor mensen met een verstandelijke beperking. Aansluiting bij de theaterwereld is het pad. Inclusiviteit is het sleutelwoord.

Op 16 februari 2023 waren drie leerlingen van Flexibel, de theaterschool van Cultuurhuis Wherelant te gast bij Khalid & Sophie. Aan tafel acteurs in opleiding Prince, Danique en Michel en artistiek leider Henriette ter Riet. Bekijk het hele item hier.

  • Spel

    Michiel, Destheny, Marjolein, Prince, Willem, Danique, Jelger, Sonja, Tamara, Pascalle, Lois, Marianne, Tim, Alix, Dick, Jet en Joan.

Kaartverkoop FAAM is gestart

De kaartverkoop van FAAM is gestart! FAAM is een gezamenlijke productie van Flexibel de Theaterschool van Cultuurhuis Wherelant en mugmetdegoudentand. In mei in de theaters!

Aankondiging

Interview Joan in Trouw

Mooi interview in Trouw met Joan over Flexibel de Theaterschool van Cultuurhuis Wherelant, de eerste theaterschool voor mensen met een verstandelijke beperking waar Joan les geeft.

Interview

Opening Flexibel de Theaterschool van Cultuurhuis Wherelant

Gisteren was de opening van Flexibel de Theaterschool van Cultuurhuis Wherelant, de eerste theaterschool in Nederland voor acteurs met een verstandelijke beperking waar Joan ook…

Aankondiging

Joan geeft les op de eerste theaterschool voor mensen met een beperking

In september 2022 start in Purmerend het pilotjaar van de allereerste theaterschool voor jonge mensen met een verstandelijke beperking. 

Aankondiging

Theater in beeld

Binnenkort te zien

zo zo 14 mei
Amsterdam
Theater Bellevue
16:00 16:00
zo zo 21 mei
Purmerend
Theater De Purmaryn
19:30 19:30