Skip to content
mugmetdegoudentand

Aflevering 40: Lucretia van der Vloot (30 juni 2023)

Honderd vrouwen uit Marcels leven vertellen over hun persoonlijkste ervaringen. Om te lachen, te huilen, om je te verwonderen en misschien zelfs om van te leren. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering.

Aflevering 40: Lucretia van der Vloot

Zingen gaat haar makkelijk af, maar voor acteren was Lucretia van der Vloot een beetje bang. Zo bang dat voor Klaagliederen, van de toenmalige Toneelgroep Amsterdam, de teksten voor de zangeres/actrice op muziek werden gezet. Inmiddels geniet Van der Vloot net zo van het zingen, zoals in de succesvolle theaterconcerten Big, Black and Beautiful, als van acteren, in het stuk De Vergeten Twentse Lente.

Komt door covid. Tijdens het lockdown-series-bingen concludeerde ze dat ze beter zou kunnen dan wat ze vaak zag. Met het ouder worden kwam ze dichter bij haar emoties, maar besefte ook dat ze als pionierende zwarte Nederlandse actrice altijd heeft moeten vechten voor werk. ‘Ik dacht, ik ben toch hier geboren, ik ben toch een Amsterdammer? Maar ik heb mijn ogen gesloten voor het feit dat lang niet iedereen daar zo over dacht.’

Beluister de podcast via Apple Podcasts of Spotify hieronder

Bekijk project