Skip to content
mugmetdegoudentand

Bonusaflevering: De mug, tot nu (1 juli 2023)

Een extra bonusaflevering over 38 jaar mug. Een podcast die Marcel opnam tijdens ons afscheidsweekend met co-hosts Hanneke Groenteman en Lies Visschedijk.

Mugmetdegoudentand is niet meer. Het Amsterdamse theatergezelschap, dat in zijn 38-jarige bestaan vanuit de marge een brug sloeg naar het grote publiek, is gestopt. Er was een vrolijke begrafenis waar oud medewerkers, actrices, acteurs en fans vertelden over wat de mug voor hen heeft betekend. Met Marcel als gastheer en televisiemaker Hanneke Groenteman en actrice Lies Visschedijk als co-hosts, werden er anekdotes opgehaald en liefde gedeeld.

Over Goethe in hoepelrok, over interne spanningen en intieme stukken, over vermeende vadermoord en echte moederliefde. Over Hertenkamp, Sinaasappelstraat, Smoeder, Quality Time, Hannah en Martin, Fifty Fifty en veel meer. Hoe divers al dat werk ook, De mug voelde altijd de tijdsgeest aan en belichtte die vanuit een persoonlijke invalshoek. Luister naar getuigen van 38 jaar magie.

Beluister de podcast via Apple Podcasts of Spotify hieronder

???? Met veel dank aan alle aanwezigen: Aaf Brandt Corstius, Anya Čonkić, Annick van Rinsum, Arnoud Holleman, Celine Bosman, Coen Jongsma, Coos van Tuinen met Bert en Iris, Christine van Stralen, Claartje Nicolas, Floor, Koomen, Francoise Mol, Jan van der Putten, Jan Gilliam van Arkel, Joanne Meneert, Joep van de Pavoordt, Koen van Dijk, Lieke Noorman, Liselotte Bredero, Maartje Wevers, Manon Duintjer, Margreet Huizing, Marie van der Veen, Margreet Kooistra, Mariska van der Fluit, Marjan Luif, Marjolijn Rosendaal, Maureen Teeuwen, Mevrouw de Beer en Paul Maas, Mouna Goeman Borgesius en Lennart, Nina da Costa, Paul, Carlijn en Luke Musters, Pablo Cabenda, Nan van Houte, Olga Zuiderhoek en Ricky Koole.

En crew: Marnix van Wijk, Jan Sol, Jaap Lampe, Frank van der Schaar, Yasmin Gaemers en Anemoon Utens.

Bekijk project