Skip to content
mugmetdegoudentand

Première: Stories That Matter

Vrijdag 15 april, 18:30 - 20:30, in Filmhuis Den Haag: Medialab Presents

Op vrijdag 15 april organiseert Movies That Matter: Medialab Presents. De première van vier korte films (Stories That Matter) gemaakt door statushouders. De films omvatten verschillende genres (fictie, animatie en documentaire) en worden geproduceerd door Buddy Film Foundation en ReFOCUS Media Labs (Camp Moria).

Joan Nederlof is als jurylid betrokken bij het filmproject en werkt daarnaast samen met Buddy Film Foundation aan Home Sweet Amsterdam.

Over Stories That Matter

Stories That Matter is een samenwerking van Buddy Film Foundation, Movies That Matter en ReFOCUS Media Labs. Om beginnend en ervaren film- en acteertalenten met een vluchtelingenachtergrond de kans te geven zich professioneel te ontwikkelen.

In 2020 stonden de drie organisaties klaar om een ​​Medialab van twee weken te lanceren voor statushouders en asielzoekers in Nederland en Camp Moria in Lesbos, Griekenland.

Nu, in april 2022, bundelen ze de krachten opnieuw en organiseren ze medialabs in 3 verschillende landen; Griekenland, Duitsland en Nederland. Tijdens het Movies That Matter filmfestival organiseren ze een grote finale waar alle films officieel worden uitgebracht, vertoond en gevierd.

Ga voor kaarten naar www.moviesthatmatter.nl
En kijk voor meer informatie op www.buddyfilmfoundation.com

Interview met Gabriel Alves de Faria

Gabriel Alves de Faria is een creative community builder en LGBTI+ pleitbezorger gespecialiseerd in mensenrechten en humanitair recht.

Interview
Bekijk project