Skip to content
mugmetdegoudentand

Aflevering 34: Daria Birang (7 april 2023)

Honderd vrouwen uit Marcels leven vertellen over hun persoonlijkste ervaringen. Om te lachen, te huilen, om je te verwonderen en misschien zelfs om van te leren. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering.

Aflevering 34: Daria Birang

Op jonge leeftijd al kwam de creativiteit in Daria Birang opborrelen. Een jeugd in een gezin met een gewelddadige stiefvader en een schooltijd waarin de Iraans-Nederlandse regelmatig werd gediscrimineerd deden haar vluchten in mooie dingen maken: tekenen. De kunstacademie volgde. Daarna een verblijf in New York waar Birang met het wereldberoemde fotograaf/stylistduo Inez van Lamsweerde/Vinoodh Matadin heeft samengewerkt en fotocollages heeft gemaakt voor onder andere het prestigieuze fotografencollectief Magnum.

Nu, twintig jaar na New York en een moeilijke relatie in Italië, is ze weer terug in Nederland met haar twee kinderen. Hier moest ze helemaal opnieuw beginnen. Ze schildert voornamelijk maar vindt nog steeds verlossing in de random schoonheidsbeleving van het leven. ‘Er is altijd wel iets moois te zien. En als je het ziet kan het je inspireren. Daar gaat het om.’

Beluister de podcast via Apple Podcasts of Spotify hieronder

Bekijk project