Skip to content
mugmetdegoudentand

Aflevering 38: Carice van Houten (2 juni 2023)

Honderd vrouwen uit Marcels leven vertellen over hun persoonlijkste ervaringen. Om te lachen, te huilen, om je te verwonderen en misschien zelfs om van te leren. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering.

Aflevering 38: Carice van Houten

Ze heeft ernstige zorgen over de toekomst en een verantwoordelijkheid jegens haar zoontje. Maar als bekend actrice heeft ze ook een podium. Voor Carice van Houten was het dan ook een uitgemaakte zaak dat ze lid zou worden van Extinction Rebellion en mee zou strijden tegen de klimaatcrisis.

De Nederlandse filmster die vijf Gouden Kalveren won, een internationale carrière kreeg na haar rol in Zwartboek en in de megapopulaire fantasyserie Game Of Thrones speelde, beseft dat ze in een ivoren toren leefde. Vroeger durfde ze zich niet uit te spreken over politiek. Als Zwitserland was ze, neutraal en conflictvermijdend. Maar er staan belangrijke zaken op het spel en acteren is geen vanzelfsprekendheid meer. ‘Mijn ego denkt nog wel, waar is het werk; mijn ziel zegt nu, heerlijk dit is waar ik moet zijn.’

Beluister de podcast via Apple Podcasts of Spotify hieronder

Bekijk project